VIDEO: Studenti blokirali Nemanjinu ulicu i Ministarstvo prosvete, traže umanjenje školarine

Desetak studenata okupljenih oko inicijative za smanjenje školarine za 30 odsto postavili su danas šatore ispred Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici u Beogradu, najavljujući blokadu tog ministarstva i saobraćaja na tri sata.
Saobraćaj u Nemanjinoj ulici, u smeru ka Slaviji, obustavljen je zbog šatora koji su postavljeni na trotoaru i na kolovozu.
 
Ispred šatora je postavljen transparent "Koliko nas mora da ide 'preko' kako bi se nešto promenilo", dok je na kolovozu postavljen transparent sa protesta "Vlada(nje) nedovoljan (1)".
 
 
Studenti su na kolovozu iscrtali teren i igraju odbojku i badminton.
 
Na skupu nema vidljivog prisustva policije, osim pripadnika obezbeđenja zgrade i saobraćajne policije.
 
  • Mama

    05.10.2020 15:48
    Ja pa ja
    Ovi stalno sebi pridaju značaj koji realno nemaju. Niti su oni neka elita (loši studenti koji nisu uspeli da obezbede mesta na budžetu), niti će oni baš tako lako otići iz zemlje (ni oni sa diplomama i visokim prosekom ne mogu lako da dodju do radne dozvole). Svaki argument i sva sredstva su im dozvoljena da bi došli do svog cilja samo se knjige “ne laćaju”
  • Z

    05.10.2020 13:35
    svakih nekoliko dana u beogradu se desavaju neki protesti na cemu im skidam kapu.
    za to vreme u ns setaju pse i narucuju pice.
  • Zvoncica

    05.10.2020 13:35
    Bravo
    Bravo, bravo, bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.