Epidemiolog Tiodorović: Zatvaramo škole ako se narod ne uozbilji

Član Kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović najavio je mogućnost zatvaranja škola i fakulteta u Srbiji ukoliko broj novozaraženih na dnevnom nivou bude veći od 500.
On je ocenio da je realno očekivati da će taj broj biti dostignut u naredne dve nedelje "ako se narod ne uozbilji".
 
"Ova nedelja biće veliki test, uverićemo se da li je i onaj deo naroda koji ne poštuje baš mnogo mere shvatio da je ozbiljno i da li svi naši apeli imaju nekog uspeha ili smo osuđeni na potpuni neuspeh", naveo je epidemiolog za Kurir.
 
Dodao je da je "prijatno" iznenađen što se u prethodna dva-tri dana u Nišu kao i u nekim drugim gradovima, ugostitelji pridržavaju ograničenja radnog vremena do 23 časa.
 
"Ako i u Beogradu bude krenulo kako valja, onda nećemo preći 100-150 novih pozitivnih dnevno. Međutim, ukoliko u Beogradu ne bude shvaćeno koliko je sitaucija ozbiljna, kao i u Novom Pazaru, koji je ukinuo pa ponovo vratio vanrednu situaciju pod pritiskom s vrha, imaćemo najmanje 300, 400 novih slučajeva dnevno vrlo brzo", ocenio je Tiodorović.
 
Dodao je da ni u tom slučaju ne treba uvoditi policijski čas već zatvoriti kafiće i restorane i to u gradovima koji su žarišta epidemije.
 
"Zatvorićemo i bioskope, pozorišta, neće biti dozvoljene nikakve manifestacije, ni kulturne ni muzičke. Geografskom distribucijom broja pozitivnih videće se gde je žarište, pa ako bude trebalo, i pojedini delovi grada biće zatvoreni ili deo grada neće u potpunosti funkcionisati. Ne moraju svi da plaćaju ceh zbog neodgovornog ponašanja nekih", naveo je epidemiolog.
  • Cvrčak

    18.01.2021 01:35
    Debilana
    Bože koliko sam ja isijavao srećom i neverovatnom pozitivnom energijom, onda sam krenuo u prvi razred. Učiteljica se utrkivala sa koleginicama da ima najbolji prosek u odeljenju, ali tako da svaka inspekcija može da nas propita i da budemo najbolji po znanju koje posedujemo, takve su bile i ostale učiteljice. Tuča izmedju dece je bilo samo da zvoni, ali opet da su se te tuče sprečavale, mnogima bi bile smanjene ocene iz vladanja i učiteljica bi imala lošiji prosek ocena u svom odeljenju, zato je branila i prikrivala huligane kome god da se obratiš od pedagoga do direktora. I posle se čudimo što su ljudi naučeni da potiskuju sve u sebe (jer kome god da se obratiš, fasuješ od učiteljice još gore a na kraju napravi da huligani nisu huligani, već su normalna deca kriva što trpe vršnjačko nasilje ako nizbogčeg drugog onda zbog boje očiju) i na kraju obole, postanu zavisnici, zbog toga anksioznost dominira u društvu. Kad se napravi prosvetni sistem u kom nema utrkivanja izmedju prosvetnih radnika e tada treba pustiti decu u školu, bez obzira na koronu. Ako radiš zbog para pa hoćeš da se dokažeš na radnom mestu onda se zaposli kao fizički a ne kao prosvetni radnik, pa onda ispunjavaj normu i dokazuj se tako što ćeš udarati ćekićem po rekordnoj količini kamenja a ne po dečijoj psihi.
  • Jelena

    14.10.2020 22:53
    @Татјана Јовановић
    Gde živite?
    Da dođem da Vas izljubim
  • Gole

    14.10.2020 21:47
    Pedijatar sam skolske dece.na 2000 dece bila su od pocetka epidemije 4 pozitivna
    O CEMU VI PRICATE?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija