"Srbijavode": Nema prijava izlivanja vodotokova, uvedena 24-časovna dežurstva

Nakon obilnijih padavina tokom noći na teritoriji Srbije, lokalne samouprave nisu prijavile izlivanja, niti bujice lokalnog karaktera, saopšteno je iz preduzeća "Srbijavode".
"Srbijavode": Nema prijava izlivanja vodotokova, uvedena 24-časovna dežurstva
Foto: 021
Kako navode, na svim slivovima uvedena su 24-časovna dežurstva svih vodoprivrednih preduzeća iz sistema tog Javno-vodoprivrednog preduzeća.
 
"Ni na jednom slivu sa pritokama vodostaji nisu dostigli redovnu odbranu od poplava, niti se to očekuje", kažu u "Srbijavode" i navode da je situacija pod kontrolom.
 
Sve ekipe "Srbijavode" su na terenu, dodaje se u saopštenju.
 
RHMZ: Obilne padavine, na snazi upozorenje na izlivanje
 
Republički hidrometeorološki zavod najavio je jutros da se u Srbiji i tokom dana očekuju obilne padavine do 30 milimetara. Prema najavi RHMZ, i danas se očekuje oblačno, hladno, i vetrovito vreme, mestimično sa kišom.
 
Više padavina očekuje se u prvom delu dana na istoku i jugoistoku Srbije, od 20 do 30 mm.
 
U Srbiji od juče neprestano pada kiša, a na snazi je upozorenje na izlivanje pojedinih reka, dok će kod većeg broja vodostoji biti u porastu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.