ANKETA: Građanima Republike Srpske automatsko državljanstvo Srbije - da ili ne?

Ideja srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da vlast u Srbiji omogući automatsko dobijanje srpskog državljanstva za sve građane Republike Srpske izazvala je brojne, pomešane reakcije.
ANKETA: Građanima Republike Srpske automatsko državljanstvo Srbije - da ili ne?
Foto: 021.rs
"Ulje na vatru" dodaje i izjava potpredsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića da najjača partija u Srbiji podržava tu ideju, te da "nema apsolutno nijednog razloga da se takvo nešto zakonski ne uredi na taj način". 
 
Dodik je prethodno poručio da je neophodan što veći stepen integracije, zato što se radi o istom narodu. Sam Dodik već ima državljanstvo Srbije, te redovno glasa na izborima, što je jedan od razloga zbog kojeg se deo javnosti protivi ovoj ideji, smatrajući to načinom da se SNS domogne većeg glasačkog tela. 
 
Šta vi mislite o ovoj ideji? Odgovorite u anketi da li podržavate ovakvu inicijativu, a u komentarima možete da obrazložite svoj stav. 
 
 

Komentari 100

  • Нисмо исти народ

    02.12.2020 21:34
    Нисмо исти народ
    То је политичка играрија.Само нећу да наседнемо на то.
  • Ognjen

    17.10.2020 16:46
    @@Lale
    Ko si ti da govoris sta ce bilo ko da radi sa svojim novcem? Hoces da i gace, decu i zene da nam proveravas? Odvratan si kao i onaj tvoj zvalavi idol.
  • goran

    17.10.2020 11:51
    "Nemanja15.10.2020 • 23:57
    Ne
    Austrijanac nije Nemac
    Irac nije Englez
    Škot nije Englez
    Meksikanac nije Španac
    Bosanac nije Srbin, nego je Bosanac, kom god narodu pripadao!!!"

    Lepo si krenuo i onda na kraju Bosanac nije Srbin, ali ako nastaviš redosled kojim si počeo onda treba da piše Srbin nije Bosanac. Zatim ta negacija dovodi do toga da srbin jeste srbin gde god živeo.
    Ladno si poništio srbe i hrvate koji žive u Bosni time da su tamo svi bosanci. Oni su svi tamo građani Bosne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.