Lončar i patrijarh Irinej: Građani da se pridržavaju mera i tokom slava

Ministar zdravlja i patrijarh SPC pozvali su građane da se i u narednom periodu, prilikom krsnih slava, pridržavaju svih protivepidemijskih mera.
Zlatibor Lončar i patrijarh Irinej razgovarali su danas u Patrijaršiji, a sastanku je prisustvovao i direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović.
 
Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, Lončar je patrijarha upoznao sa aktuelnom epidemiološkom situacijom u zemlji, kao i sa pripremljenošću zdravstvenog sistema na novi pik epidemije.
 
Ministar je istakao da će zdravstveni radnici i ovoga puta učiniti sve da očuvaju zdravlje građana, ali da je neophodno da se poštuju mere kako bi se epidemija držala pod kontrolom.
 
Patrijarh Irinej je rekao da SPC i Ministarstvo zdravlja imaju isti cilj - zdravlje i dobrobit građana, koje je pozvao na solidarnost i jedinstvo.
 
"Krsne slave su događaji koji simbolišu našu duhovnost, baštine tradiciju, okupljaju i čuvaju porodice, a danas, u vremenu epidemije, imaju i poseban značaj, jer načinom na koji se proslavljaju i obeležavaju direktno utiču na očuvanje javnog zdravlja", navode u saopštenju.
 
U skladu sa tim, patrijarh Irinej i ministar zdravlja pozvali su građane da se u svakoj situaciji pridržavaju protivepidemioloških mera, a da krsne slave proslave na način kojim neće ugroziti zdravlje i živote svojih najbližih.
  • Novosadjan

    19.10.2020 20:36
    Hoce li sad i popovi da daju obavezujuce preporuke
  • Stanoje

    19.10.2020 16:40
    Ha,ha,ha,ha.....Baš vama dvojici narod veruje.
  • darko

    19.10.2020 16:31
    znate i sami da se kod srba praznovernih religijskih pomodara to neće desiti
    lizaće kašičicu, drugovaće, grliti se i ljubiti i sve redom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.