FOTO: Beogradska Arena ponovo spremna da primi kovid pacijente

Beogradska Arena je, zbog rasta broja obolelih od virusa korona, ponovo aktivirana kao privremena kovid bolnica i spremna je za prijem pacijenata.
"Ovde su isti oni ljudi koji su izdržali i pobedili prva dva talasa. Oni su spremni, obučeni, potpuno snabdeveni svim potrepštinama, a sve što je neophodno, ovde je na raspolaganju lekarima i tehničarima", poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
 
 
Vulin je zahvalio medicinskom osoblju na ogromnom radu i istakao da je ponosan jer tokom svih meseci rada privremene kovid bolnice u Areni nije bilo zaraženih lekara, tehničara, niti higijenskog osoblja.

 
Tokom vikenda izvršeno je čišćenje i dezinfekcija privremene kovid bolnice u Štark areni, postavljeni su dodatni kreveti i sva neophodna dijagnostika.
 
  
 
Prema rečima glavnog medicinskog koordinatora te bolnice potpukovnika Predraga Bogdanovića, smeštajni kapacitet proširen je za 150 novih kreveta raspoređenih na trećoj etaži hale, te je sada za lečenje u Areni na raspolaganju ukupno 510 ležajeva.
 
"Danas se okupila medicinska ekipa iz 15 zdravstvenih ustanova Beograda. To je sprega vojnog i civilnog zdravstva. Tu smo i mi, lekari iz sistema vojnog zdravstva, iz Vojnomedicinske akademije", rekao je on.
 
  
 
U Areni je, prema rečima Bogdanovića, trenutno angažovano 10 lekara i 20 medicinskih tehničara, a broj medicinskih radnika će se povećavati u zavisnosti od broja pacijenata.
 
"Pacijenti će biti trijažirani kao i do sada, u prijemno-trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije, sa potvrđenom infekcijom, sa komplikacijom bolesti u smislu upale pluća. Nakon laboratorijske i rendgen dijagnostike biće upućeni kod nas", rekao je Bogdanović.
  • M.A.Pulmolog.

    20.10.2020 19:16
    Nema potrebe slati u Arenu pacijente sa lakšom kliničkom slikom kao što su slali u početku epidemije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija