Novinarska udruženja: Neprimerena reakcija Ministarstva na nasilni upad na izložbu

Novinarska i medijska udruženja najoštrije su osudila saopštenja Ministarstva kulture i informisanja, u vezi sa nasilničkim uništavanjem izložbe strip autora u galeriji zemunske Stare kapetanije, i od Ministarstva zatražila njihovo hitno povlačenje i javno izvinjenje umetnicima, novinarima i javnosti.
U reagovanju Asocijacije medija, Asocijacije onlajn medija, ANEM, Lokal presa, NUNS i NDNV navodi se da su saopštenja Ministarstva krajnje neprimerena i nedostojna institucije u čije ime su objavljena.
 
Ministarstvo je u prvom saopštenju nakon upada huligana u Staru kapetaniju praktično u istu ravan stavilo odgovornost nasilnika i autora uništenih radova, što je izazvalo opravdane kritike u javnosti, ukazala su novinarska i medijska udruženja.
 
Oni su naveli da je Ministarstvo u saopštenju u nedelju otišlo korak dalje i svojstveno ovdašnjoj tabloidnoj štampi izvređalo i ponizilo urednika nedeljnika Vreme Filipa Švarma.
 
Udruženja su dodala da je pod znakom Ministarstva poslednjih meseci izdato nekoliko veoma spornih saopštenja i reagovanja, u kojima se, ne birajući reči, obračunava sa kritičarima rada Ministarstva, da bi ta negativna tendencija dostigla vrhunac protekle nedelje.
 
Novinarska i medijska udruženja smatraju da nije dovoljno što se predsednica tehničke vlade i mandatarka za sastav nove Ana Brnabić ogradila od saopštenja objašnjenjem da nije bilo usaglašavanja sa Vladom. Prema mišljenju udruženja, to je ne oslobađa odgovornosti, kao ni predsednika Republike Aleksandra Vučića za lošu kadrovsku politiku i tolerisanje brojnih ispada ministra Vladana Vukosavljevića tokom mandata.
 
Udruženja su izrazila nadu da će Ana Brnabić biti opreznija pri izboru novog ministra, kao i uverenje da je ovo prilika za novog ministra da na prvom koraku pokaže da će se razlikovati u obavljanju javne funkcije od Vukosavljevića i da će značajno ubrzati rad na Akcionom planu za novu Medijsku strategiju i izmenama Zakona o javnom informisanju i medijima.
  • pooood hitnooooo!!!!

    21.10.2020 07:42
    ministru lisice na ruke
    a ministarstvu KATANAC na vrata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.