Sednica REM-a na kojoj je trebalo da se raspravlja o rijaliti programima odložena za 2. novembar

Većina članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) je na predlog članice tog tela Višnje Aranđelović odlučila da odloži današnju sednicu, na kojoj je trebalo da se raspravlja o rijaliti programima i izveštavanju tokom izborne kampanje, jer nisu mogli da joj prisustvuju novinari, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).
Sednica REM-a na kojoj je trebalo da se raspravlja o rijaliti programima odložena za 2. novembar
Foto: 021.rs
Sledeća sednica zakazane je za 2. novembar, kada će biti obezbeđena sala u kojoj će moći da se ispoštuju epidemiološke mere, kako bi i novinari mogli da prisustvuju.
 
Na dnevnom redu današje sednice Saveta bile su tačke za koje je javnost bila
zainteresovana, zbog čega je Aranđelovićeva insistirala da joj prisustvuju i novinari.
 
Odlučivanje o Nacrtu pravilnika o vremenu emitovanja rijalitija prisilnog okruženja, završnom izveštaju službe REM o medijskom izveštavanju u predizbornoj kampanji, kao i o zahtevu Adria Media Grupe za kontrolu rada televizije N1, bilo je između ostalog u planu za današnju sednicu REM.
 
Nakon što je UNS u ponedeljak poslao zahtev za izveštavanje sa sednice, od REM je istog dana stigao potvrdan odgovor, ali je danas zahtev odbijen.
 
"Usled pogoršanja epidemiološke situacije na teritoriji Beograda REM nije u mogućnosti da omogući potpunu bezbednost za sve koji žele da prisustvuju današnjoj sednici, zbog čega je odlučeno da joj prisustvuju samo zaposleni u regulatoru", navodi se u odgovoru UNS.
 
Članovi Saveta REM danas je trebalo da donesu odluku o Nacrtu pravilnika kojim rijaliti programi prisilnog okruženja prelaze u noćni termin, od 23 do 6 sati ujutru.
 
On se potom šalje Ministarstvu kulture i informisanja na mišljenje, koje nije obavezujuće, pa sledi javna rasprava posle koje REM donosi krajnju odluku. Da rijaliti programi prisilnog okruženja imaju štetan uticaj na maloletnike, ali i na čitavo društvo, zaključak je prethodne sednice Saveta članova REM.
  • ...

    21.10.2020 17:09
    I?

    Kolko se Željko ispružio za ovo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.