Seničić: Do sada otkazano 120.000 putovanja

Predsednik Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije Aleksandar Seničić izjavio je danas da još nije postignut dogovor sa osiguravajućim kućama oko produženja polisa, kao i da je do sada otkazano 120.000 putovanja, na koja je trebalo da putuje 300.000 građana.
Seničić: Do sada otkazano 120.000 putovanja
Foto: Pixabay
On je za N1 naveo da su pojedina putovanja ipak realizovana, i to pre svega u Tursku i Egipat, dok je Grčka zemlja sa najvišim brojem nerealizovanih putovanja.
 
Seničić je rekao da ima četiri kategorija garancija - najmanja je 200.000 evra, dok je za najveću cena 400.000 evra, a nada se da će se nakon izmene pravilnika stvari poboljšati i ti iznosi smanjiti.
 
"Važno nam je da ostvarimo sistem plaćanja prema ostvarenom prometu, dakle dok god mi nemamo promet osiguravači nemaju nikakav rizik", kazao je Seničić i dodao da se nada da će se vrlo brzo pronaći prihvatljivo rešenje.
 
Prema njegovim rečima, osiguravajuće kuće, dve domaće i jedna inostrana, koje su pristale da izdaju polise osiguranja, tražile su podatke o broju izdatih vaučera, stanje na računu i još nekoliko kriterijuma kako bi se sklopio dogovor, ali još nije data nijedna ponuda sa cenama polisa.
 
On je naveo da je od početka epidemije većina agencija uspela da se održi, ali je procenio da će biti sve teže kako vreme prolazi.
 
Istakao je da se nada brzom formiranju Vlade i sektorskoj pomoći, kako bi se dočekalo proleće i uz eventualno smanjenje pandemije nastavio rad turističkih agencija. 
  • Dragan

    22.10.2020 08:18
    Gr
    Ni dinara njima.Ako ne migu bankrot i katanac.Nije ovo sicijalizam da država ppkriva gubitke firmama.U normalnim uslovima na hiljade firmi se ugasi ali se i pojavi novih hiljadu.
  • Milan NS

    22.10.2020 07:43
    Seničiću
    o čemu ti to??
    Kakve osiguravajuće kuće? Gde su moje pare za koje hoćete da mi uvalite neke "vaučere"?
    Osiguravajuće kuće bi trebale da pokrivaju turističke agencije. A meni trebaju nazad moje pare koje sam vam keširao i za koje kažete da su "kod grčkog partnera koji ne želi da ih vrati".
    Ići ćemo na sud, pa ćemo da vidimo o čemu se radi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija