Đorđević: Ne posećivati ustanove socijalne zaštite, razgovarati onlajn

Ministar za rad Zoran Đorđević rekao je da zbog pandemije osobe koje ne žive u ustanovama socijalne zaštite ne mogu da posećuju korisnike te ustanove.
Đorđević: Ne posećivati ustanove socijalne zaštite, razgovarati onlajn
Foto: 021.rs
Đorđević je rekao da poseta korisnika tih ustanova može da dovede do povećanja broja zaraženih, jer je svako potencijalni prenosilac virusa.
 
On je dodao da i nadležni i korisnici ustanova socijalne zaštite treba da se pridržavaju preventivnih mera za zaštitu od virusa.
 
"Nošenje maski, redovna dezinfekcija ustanova, kao i Naredba o zabrani poseta i ograničenju kretanja u objektima ustanova za smeštaj koju je donelo Ministarstvo zdravlja, mere su koje se moraju poštovati ukoliko želimo da sačuvamo živote građana koji se nalaze u ovim ustanovama", rekao je Đorđević, a navedeno je u saopštenju Ministarstva za rad.
 
Đorđević je rekao da osobe koje žele da razgovaraju sa korisnicima ustanove mogu to da urade video pozivom preko Viber aplikacije ili preko video konferencijskih poziva.
  • Gluva soba

    22.10.2020 18:52
    Udostojite stare
    Sklanjajte ovog, njegov nivo je samo teretana i to da otkljucava i zakljucava ulaz. On da vodi brigu o starima u domovima.. Pa samo sto dalje.
  • Licemeru

    22.10.2020 18:41
    Pa sve sto kaze nije istina
    Ministar zna da zaposleni nemaju uslove za normalan rad, pisali su mu korisnici domova, nije odgovorio.. zna da stari mole da im se omoguci izlazak na vazduh ispred zgrade posle 8 meseci, zna da majstori rade u domu na Limanu uprkos zabrani ulaska bilo kome.. Zabranio ljudima da izlaze terasu da bi majstori radili.. Nema video poziva jer zaposleni nemaju Viber, nema ih dovoljno ni da presvuku i operu stare, nema fizioterapije, ni da im osuse kosu..a ne da drze telefon za video poziv. Da li taj covek misli da stari ljudi nemaju familiju pa moze da prica sta mu padne na pamet?
  • Kako?

    22.10.2020 14:41
    Molim "pojašnjenje"
    Kako da ostvarim video konferencijsku vezu sa dementnom, faktički nepokretnom majkom sa preko 90 godina, koja nema ni tranzistor?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.