Dačić: Za mene su glasali i Broz i kralj, Skupština mi je kao povratak kući

Novoizabrani predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je danas da će zadatak novog saziva parlamenta biti da doprinese političkoj stabilnosti i jedinstvu u Srbiji, jer "samo ujedinjena Srbija može da odgovori izazovima koji nas čekaju".
Dačić: Za mene su glasali i Broz i kralj, Skupština mi je kao povratak kući
Foto: FoNet
Dačić je, u prvom obraćanju nakon izbora za predsednika parlamenta, rekao kako će njegov zadatak biti da Skupština štiti svoju ulogu, integritet, čast i dostojanstvo i da će se truditi da maksimalno, zajedno sa svim poslanicima, radi uspešno, pre svega zbog građana Srbije.
 
Dačić je podsetio da je prvi put u Skupštinu došao 1992. godine, da je kasnije bio poslanik u svim mandatima. 
 
"Za mene je ovo kao povratak kući. Ja ovo tumačim kao veliku čast. Znate da sam bio i predsednik Vlade, i ministar spoljnih i unutrašnjih poslova... Predsednik Skupštine Srbije je najviša funkcija koju sam do sada obavljao. Posebna mi je čast i trudiću se maksimalno da uspešno ostvarimo ovaj mandat u interesu građana. Drago mi je da su za mene glasali i Broz i Kralj... Mislim Kralj je ovde, a Broz je tamo", našalio se Dačić.
 
On je ponovio zahvalnost predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću što ga je predložio na tu funkciju, iako nije morao. On je dodao da će mu biti potrebno vremena da se navikne na skupštinsku tehniku, jer se u vreme kad je bio poslanik, glasalo ručno.
 
Dačić je predložio da Skupština ima šest potpredsednika, što su poslanici prihvatili.
 
Za potpredsednike su predloženi Vladimir Orlić i Stefan Krkobabić sa liste Srpske napredne stranke, Radovan Tvrdišić iz Srpskog patrriotskog saveza, Marija Jevđić iz Socijalističke partije Srbije, Evira Kovač iz Saveza vojvođanskih Mađara i Muamer Zukorlić sa liste koju predvodi Stranka pravde i pomirenja. 
  • Rade

    23.10.2020 18:04
    @MILO
    Dacic je ucenjen od mafijasa Vucica za iznosenje dosijea o Misi Banani i kontaktima sa Miletom Miljanicem sefom klana Amerika!
  • MILO

    23.10.2020 11:35
    koferaš
    E Dačo da ti nije bilo afere kofer i Miše banane ne bi dočekao ponovo fotelju. Stranim bosovima trebaju sluge sa flekom u biografiji zato si prošao. BRIGA NJIH KO ZA KOGA GLASA!
  • Slavica Dokmanovic

    23.10.2020 08:35
    Red kod socijalnog
    Vrsena je adaptacija i modernizacija zgrade u kojoj je smestena sluzba RZ PIOR Novi Sad.
    Moglo se obezbediti 20 metara kvadratnih za cekaonicu( sa sanitarnim cvorom), za stranke, pre izlaska na sastanak sa Komisijom .
    Ovo me podseca na saltere u sluzbenim prostorijama: Sa jedne strane je sluzbenik udobno smesten u stolici , a na drugoj strani stranka, povijena , iskrivljenog vrata , viri kroz mali otvor na prehradi.......Ovo nema veze sa korona pandemijom.
    Slavica Dokmanovic. dipl.pravnik u penziji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija