Mediji: Gordana Čomić ministarka za ljudska i manjinska prava

Gordana Čomić, nekadašnja visoka funkcionerka Demokratske stranke (DS), biće ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u novoj Vladi Srbije, prenose mediji.
Mediji: Gordana Čomić ministarka za ljudska i manjinska prava
Foto: 021.rs
Jedna od opcija bila je da ona preuzme Ministarstvo za evropske integracije, ali se od toga odustalo, piše "Blic".
 
Gordana Čomić napustila je DS nekoliko meseci pred junske izbore na koje je izašla na listi Ujedinjene demokratske Srbije (UDS).
 
Iako ta lista nije prešla cenzus, predsednik Aleksandar Vučić je već u izbornoj noći najavio mogućnost da u Vladu uđe neko sa drugih lista koje nisu ušle u Skupštinu.
 
Novo lice u kabinetu mandatarke Ane Brnabić biće i doktorka Darija Kisić Tepavčević, koja će, po svemu sudeći, voditi Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, piše "Kurir", dok će Milan Krkobabić, lider PUPS, doći na čelo novoformiranog ministarstva za selo.
 
Ovaj list piše i da će ministri Nebojša Stefanović, koji je dosad vodio MUP, i Aleksandar Vulin, koji je bio na čelu Ministarstva odbrane, rotirati resore.
 
Prema Predlogu zakona o ministarstvima, koji je u skupštinsku proceduru u petak uputila grupa od 167 poslanika, nova vlada će imati 21 ministarstvo. Formiraće se ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i ministarstvo za brigu o selu.
 
Srpska napredna stranka najavila je da će u nedelju, 25. oktobra, u 10 sati biti održana sednica stranačkog predsedništva. Predsedništvo će zasedati u sedištu SNS, a očekuje se da će nakon toga biti poznato ko će biti ministri u novoj vladi.
  • Zema

    26.10.2020 14:13
    @Zvezdan
    Jesi cuo za izraz: Revolucije jedu svoju decu... znas sta je pojedeno posle 5.Oktobra... samo Djindjic i Batic.... ostali su postali lovci na plen...
  • Eli

    25.10.2020 16:04
    @ Čale
    jesi ti prespavao poslednje 4 god.??? pa LSV je u koaliciji sa naprednjacima u NS poslednje 4 godine. kako stvari stoje - tako će i nastaviti. opet su u vlasti u gradu. za pokrajinu...videćemo. Čanak je poslednje 4 god bio republički poslanik i glasao je za sve odluke SNS. dakle, nije bio opozicija. da ne smanjiše cenzus na 3 posto, ne bi nesretnici opet bili deo vlasti. i šta bi sa tom čuvenom "komunalnom koalicijom" kojom su mlatili ligaši? vidi li ko rezultate posle 4 god? u svemu tome, nisu mi jasni ti njihovi članovi koji glasaju za njih kad znaju sve to...kako su nakupili i tih bednih 3 posto...
  • Rade

    25.10.2020 15:55
    Zanimljivo
    Politika vam je kao bracna zajednica, ako vam ne odgovara mjenjate partnera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.