VIDEO: Desničari na skupu protiv migranata u Beogradu, istovremeno organizovan kontraskup "Čaj solidarnosti"

Nekoliko desetina pristalica desničarskog pokreta "Narodne patrole" koji se protive prisustvu migranata, kao i levičari koji migrantima pružaju podršku, okupili su se danas popodne u parku kod Ekonomskog fakulteta u Beogradu.
VIDEO: Desničari na skupu protiv migranata u Beogradu, istovremeno organizovan kontraskup "Čaj solidarnosti"
Foto: Pixabay
Skup obezbeđuju jake snage Žandarmerije, a za sada je mirno. Policija je razdvojila suprotstavljene grupe i ne dozvoljava masovniji ulazak u sam park.
 
Sa jedne strane mogu se čuti povici "Dole fašizam i kapitalizam", a sa druge "Srbija Srbima - Ratko Mladić".
 
Među okupljenima je bio i bivši član "Dveri" Srđan Nogo, kao i raščinjeni monah Antonije Davidović koji je poznat po skandalima, između ostalog i zbog nasrtaja automobilom na policajce pre nekoliko godina, zbog čega je i hapšen.
 
Na skupu migranti nisu primećeni. Prema rečima organizatora skupa podrške, migranti su dobili obaveštenje da se sklone u druge delove grada.
 
Desničarska organizacija "Narodna patrola" pozvala je ranije preko društvenih mreža na skup "Očistimo park kod Ekonomskog fakulteta" uperen protiv migranata.
 
Levičarske organizacije odgovorile su pozivajući na deljenje čaja izbeglicama iz Azije i Afrike.
 
 
"Čaj solidarnosti" organizovali su Marksistička organizacija Crveni, Marks21, Komunisti Srbije, Zrenjaninski socijalni forum, Antifašistička akcija Sombora, Ne rehabilitaciji, Panonska antifašistička organizacija - PAOR, A11 - Inicijativa za ekonomska i socijalna prava, Klikaktiv - Centar za razvoj socijalnih politika, Centar za jugoslovenske studije, Lezbejska i gej solidarna mreža, Politički plakat, Bend Džezbollah, Hor Naša pjesma.
 
Pripadnici Radikalne levice su nešto pre 18 časova napustili skup u parku uz pratnju policije, a kasnije su to uradili i desničari.
 
  • Vladi

    26.10.2020 08:16
    Protiv islamizacije
    Samo brane svoju zemlju
  • Samo kazem

    25.10.2020 21:46
    Samo da pitam
    Kao prvo, apsutno sam protiv desnicarske ideologije koja razara drzavu. Problem je sto Srbija nije drzava nego Alajbegova slama gde svako radi sta hoce, gde nam NALED propisuje ekonomskubpolitiku, a drzava dize plate svojim zaposlenima, jer je MMF rekao da moze.
    Zasto gospoda drugovi levicari nisu poveli migrante svojim kucama i tamo s njima podelili ne samo caj, nego i sve ostalo i svoje mile i drage? Nisam bas sklon migrantima, ali domace hipokrite stvarno ne podnosim!
    Dobro je znati da u Srbiji ima toliko levicarskih organizacija sa zvucnim i poeticnim imenima. Lepo je sto se zalazu za migrante, ali su prilicno neaktivni u resavanju problema gradjana Srbije koji rade za bednih par stotina evra. Ili to mozda njihove gazde ne stimulisu kao pro-migrantske aktivnosti?
  • /

    25.10.2020 21:18
    /
    Podbarac
    onda selektivno biras koji migranti ti pasuju a koji ne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija