Dačić: Bajatović ostaje na čelu "Srbijagasa", SPS dobija još jedno preduzeće

Predsednik Skupštine Srbije i SPS Ivica Dačić izjavio je danas da Dušan Bajatović ostaje na čelu "Srbijagasa" i da će socijalisti, uz to, dobiti još jedno važno javno preduzeće. Dačić već sada, dok je nova vlada i dalje u procesu formiranja, najavio da za sledeće izbore 2022. godine želi politički dogovor sa SNS.
Srbija je juče saznala ko su novi ministri i da je SPS-u pripalo dva ministarstva - prosvete i bez portfelja, a Dačić je na TV Prva komentarisao da li je to politički gubitak za njega lično i stranku.
 
"Predsednika Republike i Skupštinu bira narod, zato jeste za čestitanje", kazao je Dačić i dodao da ga Vučić nije sklonio u Skupštinu već da su se dogovorili da bi bilo dobro da bude na tom mestu.
 
Dačić je rekao i da Vučić nije imao loše namere i da nije morao da mu da ni to mesto.
 
"Mi smo pre svega dobri prijatelji", ističe Dačić.
 
Dačić je naglasio da na čelu "Srbijagasa" ostaje Dušan Bajatović.
 
"Dobićemo i još jedno važno preduzeće", dodao je predsednik Skupštine.
 
Govoreći o izborima 2022. on je rekao da treba nastupiti ujedinjeno na gradskim, parlamentarnim i predsedničkim izborima, jer ako se ujedinjuje opozicija, treba i vlast.
 
Prema njegovim rečima, ovo sve je priprema za 2022. godinu.
 
"Čekaju nas izbori. Postoji nekoliko bolesti, jedna je kratkovidost. Jedni će reći ovaj ima ovoliko ministara, neko onoliko. Važno je kolika je nečija politička snaga, a ne koliko ministarstava ima", navodi on.
 
Dačić je rekao da su pričali o ministru prosvete, ali nije otkrio ko će to biti, samo da će biti neko od ministara koji su bili u prethodnoj Vladi.
 
"Koliko jedan predsednik Skupštine ministara vredi? To niko ne računa. Skupština je za neke mesto za penzionere. Što se mene tiče, ne treba mi nijedan ministar. Birači glasaju za SPS zbog moje politike. Šta će meni više od toga? Prvi potpredsednik Vlade u Skupštini i Vladi sedi pored premijerke", kaže on.
 
Dačić kaže da se brecne na to kad mu neko kaže "predsedniče Skupštine", te da treba vremena da se navikne.
  • zunzara

    26.10.2020 20:54
    Vučić nije imao loše namere i
    nije morao da mu da ni to mesto. O moj bože (a nisam vernik), jasno i glasno ON mu je dao mesto. Lično mislim da nije trebalo da ga dobije ali ....ovo je Srbija
  • Bili Kid

    26.10.2020 15:32
    Ovaj Srpski narod je toliko napacen, slab, ne sposoban da se podigne da mu
    SNS lazi prijaju vise od istine, i dovoljno je da se pojavi vest vlastodrzac kao Vucic a intelektualno zakrzljao, pa da narod poveruje u razne bljuvotine i bajke, jer ovde je narodu ispran mozak po svakom pitanju pa i ovome. Slusamo Dacica 24/7, a sve institucije su nam se srusile, i pred ocima nam se ruse, ni SANU, ni Univerzitet, ni SPC, ni skola, ni novine nisu to sto bi trebalo da budu...Narod koji je imao jednog Svetog Savu koji nam je odredio viziju za vecnost, odredio vam put, pa onda dodju Karadjordje i Milos i naprave drzavu svaki na svoj nacin i onda dodje Vuk i udari temelje kulture i jezika, knjizevnosti, istorije i napravi knjizevni jezik, pretvori se u ovakvo izopaceno i potonulo drustvo. Kad jedan narod izgubi svoj temelj, svoje korene svoj identitet, sta mu ostane? Ne ostane mu nista, ostane mu ovo razulareno, amoralno ponasanje sa prostaklukom primitivizmom sa Farmom i Zadrugom...Sto bi rekao Mesic: "Nije Srbe na vrbe, vec Srbe na Srbe"...e ovo je Srbe na Srbe... laz, otimanje, gramzivost, pohlepa, prostakluk, primitivizam, siledzijstvo, nepotizam...Ovako kako smo krenuli izumrecemo kao narod, i time ce ovi zapadnjaci ostvariti svoje licemerne ciljeve, jer znaju da mi sami ne mozemo
    da se normalizujemo, da smo suvise slabi, korumpirani, jadni, propali da bi se izdigli i sve nas je manje i najstariji smo narod u Evropi. Jel ova zemlja zasluzila da bude gurnuta u ovaj SNS mulj?
  • fkvojvodina

    26.10.2020 15:30
    dule majstoreeee

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija