I Nenad Popović ministar bez portfelja

Dosadašnji ministar za tehnološki razvoj Nenad Popović kandidat je za ministra bez portfelja u novoj Vladi Srbije.
I Nenad Popović ministar bez portfelja
Foto: 021.rs
To se navodi u predlogu za sastav nove Vlade Srbije, koji je objavljen na sajtu Skupštine Srbije.
 
Popović je predsednik Srpske narodne partije (SNP), koalicionog partnera Srpske napredne stranke, koja je na izborima 21. juna osvojila ubedljivu većinu glasova.
 
U julu 2019. Popovićeva SNP je saopštila da je spremna da ne bude deo Vlade Srbije ako, kako su naveli, "nekome smeta to što brane Kosovo i Ustav Srbije" i što žele da "jačaju prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom", što kažu da "neće da daju ni metar zemlje", niti da "zbog evropskih integracija budu genocidan narod".
 
Tadašnja premijerka Ana Brnabić prethodno je reagovala na Popovićeve navode da je Briselski sporazum (između Srbije i Kosova) "mrtav" i "da evropskih integracija Srbije više nema". Brnabić je tada rekla da je Popović izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član".
 
Popovićeva stranka sarađuje sa Jedinstvenom Rusijom, partijom ruskog predsednika Vladimira Putina sa kojom ima više međupartijskih sporazuma.
 
Ime Nenada Popovića našlo se 2017. godine u projektu "Rajski papiri" koji otkriva veze više od 120 svetskih političara sa ofšor kompanijama. Kako je tada objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK, dokumenta su otkrila da poslovi i imovina Nenada Popovića vrede najmanje 75 miliona dolara, dok je njihova tržišna vrednost veća od 100 miliona.
 
Popović je tada saopštio da su njegove kompanije registrovane u Rusiji i Evropi i demantovao da je bilo koja registrovana u "ofšor zonama koje se pominju u istraživanju 'Rajski papiri'". Skupština Srbije raspravljaće u sredu, 28. oktobra, o novoj Vladi Srbije koja će imati 21 ministarstvo i dva ministra bez portfelja.
 
Pored Nenada Popovića, kandidat za ministra bez portfelja je Novica Tončev, potpredsednik Socijalističke partije Srbije. 
 
Uz Srpsku naprednu stranku, novu vladu će činiti i njihov dosadašnji partner Socijalistička partija Srbije Ivice Dačića, kao i Srpski patriotski savez – SPAS Aleksandra Šapića, koji je do sada bio u opoziciji.
  • Ineos

    28.10.2020 08:03
    Da li ministri bez portfelja inaju svoje savetnike?

    Ako imaju, to je idealno mesto za uhlebljenje.
  • BradaNS

    28.10.2020 07:02
    Stvarno nema boljih ljudi u Srbiji ali za ulazak u "Zadrugu" ili Zabelu..
  • Baki sin

    28.10.2020 05:56
    Folirant
    Nasmejani, podmukli folirant - vrati pare koje si oto iz banaka!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.