Odalović: Prvi akt Vlade će biti izmena zakona o prekršajima da bi se kažnjavali oni koji krše mere

Generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović izjavio je danas da očekuje da će prvi akt koji će nova Vlada Srbije, čije je konstituisanje najavljeno za danas, biti Predlog izmena zakona o prekršajima, koji bi predvideo odgovarajuće kazne za one koji ne poštuju mere za suzbijanje epidemije virusa korona.
Odalović je za RTS izjavio da aktuelni Zakon o prekršajima nije mogao da predvidi ovo što se dešava u Srbiji i svetu povodom pandemije i da "moramo da se prilagodimo novim problemima".
 
"Morate imati pravni okvir da bi organi koji postupaju imali ovlašćenja da po tome postupaju", rekao je Odalović i dodao da na osnovu postojećeg Zakona o prekršajima ne mogu da se izriču kazne zbog nepoštovanja mera protiv širenja epidemije.
 
Podsetimo da je nedavno najavljeno da će izmenom zakona o prekršajima biti omogućeno da oni koji ne nose maske i ne pridržavaju se drugih mera moći da budu kažnjeni na licu mesta. Mandatnu kaznu od 5.000 dinara za nenošenje maske moći će da izriču i redovni policajci. Građani koji budu sankcionisani jer ne nose masku kaznu od 5.000 dinara moći će da plate 2.500, ako to urade u roku od osam dana. Opširnije o planiranim kaznama OVDE.
  • dobrivoje

    28.10.2020 14:17
    @Rade28.10.2020 • 13:09
    Izuzev političkih protivnika Hitler je bio ok za svoje građane,podigao zemlju iz pepela,napravio autoputeve ,automobil buba je napravljena na njegov zahtev kao narodni auto. Porše je dizajnirao.
  • Ilija Čvorović

    28.10.2020 13:35
    Konačno da se neko seti i nas, omalovaženih milicajaca, i da nam omogući da naplaćujemo kazne građanima za nenošenje maski. Jel ne moramo da dajemo fiskalni ?
  • Rade

    28.10.2020 13:09
    @dobrivoje
    Fasisti su najgori za svoje gradjane, Hitler je pravi dokaz toga.... Stetocine radikalcine primitivne su svojim delovanjem izgubili RS Krajinu, kolike ce danas biti stetocine to cemo tek videti kada se Smrdija bude raspala i finansijski, teritorijalno i bioloski...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija