Najveći broj novozaraženih od početka epidemije u Srbiji - još 1.328 slučajeva, preminulo petoro

Prema poslednjim informacijama u Srbiji je zabeleženo 1.328 novozaraženih, a preminulo je pet osoba.
Najveći broj novozaraženih od početka epidemije u Srbiji -  još 1.328 slučajeva, preminulo petoro
Foto: Marija Erdelji
Testirano je 9.690 osoba.
 
Na respiratorima je 39 pacijenata obolelih od koronavirusa. Hospitalizovano je 210 osoba.
 
Prema pisanju beogradskih medija, u Novom Sadu je danas novoobolelih 68, dok je u Beogradu najviše novozaraženih - 642.
 
Ovo je najveći broj novozaraženih od početka epidemije.
  • @Pitanje

    29.10.2020 13:09
    Ja sam stručna, bavim se lečenjem 20 godina i zadovoljna sam brojem mrtvih. Onaj ko se bavi lečenjem zna da ne može svakog spasti i neće svaki čovek živeti sto godina, nije medicina naučna fantastika, a mi lekari nemamo sklonost ka patetitici i naricanju za svaki izgubljeni život, smrt je deo životnog ciklusa svih nas.
    To jeste jako mali broj, i mi koji lečimo dobro znamo da ni pola od toga nije direktna posledica kovida i da se sve i svašta pripisuje kovidu. Situacija nije ni blizu bilo kakve apokalipse, nije za zanemariti, potrebno je obratiti pažnju, primeniti prevenciju i lečenje kako medicina nalaže, ali nigde mesta nema ovakvoj histeriji. U mom domu zdravlja pre neki dan 70 pregledanih i testiranih, potpuno zdravih ljudi "volu rep da iščupaju", od toga 7 pozitivnih, i to na antitela a bez ikakvih znakova bolesti. To nije epidemija infektivne bolesti, to je epidemija psihičke bolesti, kolektivne histerije koja se širi putem medija zarad nekih ciljeva koji nam još nisu sasvim jasni.
  • M. A. Pulmolog.

    29.10.2020 12:47
    Znači kada kažu u NS recimo 65 zaraženih nisu svi zaraženi od 65 sigurno je 35 samo pozitivno a 30 zaraženo i ne leže svih 30 u inf bolnici ni u covid bolnici, nego 10-15 pacijenta.

  • vodoinstalater

    29.10.2020 08:15
    @Pitanje28.10.2020 • 20:39
    @vodoinstalater

    Hvala vam sto se brinete za moje zdravlje.
    Kamo srece da su i drugi takvi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.