Pajtić o ministarki Čomić: Rado bih prokomentarisao, ali nemam lavor pored sebe

Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajtić je imenovanje Gordane Čomić za ministarku za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog kratko prokomentarisao - negativno.
Pajtić o ministarki Čomić: Rado bih prokomentarisao, ali nemam lavor pored sebe
Foto: 021.rs
"Što se tiče izbora Gordane Čomić u Vučićevu vladu, rado bih ga prokomentarisao, ali nemam lavor pored sebe, pa je bolje da to ne učinim. Međutim, nisam tim iznenađen, jer su već učešćem na ovim izborima oni koji su participirali zapravo dali legitimitet nepostojećoj demokratiji, nepostojećim izbornim procesima i nepostojećoj slobodi medija. Šta god da učine oni što su izašli na izbore, ne mogu me iznenaditi. Ono što je, na neki način mučno je činjenica da je osoba koja je bila potpredsednica Zorana Đinđića odlučila da se stavi u službu Aleksandra Vučića. Ali, radije bih to komentarisao onomatopejom nego rečima", naveo je Pajtić u intervjuu za podkast Istinomera "U mikrofon".
 
Na konstataciju da je Čomić bila zamenica predsednika DS u vreme dok je on bio na čelu te stranke, Pajtić je naveo da je još "značajnije" to što je nekada predstavljala stranku Zorana Đinđića.
 
"Tako je, samo što je moja istorijska uloga praktično beznačajna u odnosu na ulogu Zorana Đinđića, čija je potpredsednica bila. Što se mene tiče, nemam nikakav odnos prema tom njenom izboru osim fiziološki", dodao je Pajtić.
 
On je naveo da nema nikakve vesti u činjenici da imamo novu vladu, niti je vest da će u ovoj vladi biti više žena, koje neće odlučivati ni o čemu.
 
Ocenjuje i da se nalazimo u "autokratski vođenom društvu i državi i da je potpuno svejedno kakva će biti struktura naših zatvorskih čuvara".
  • Dragan

    29.10.2020 08:15
    Eh
    I ovo je prifesor koji treba nekog da edukuje sa kičijaškim rečnikom ?Hvala za Urgentni centar,to je jedino što u KCV će biti izgrađeno za narednih 200 g.
  • Aleksej

    29.10.2020 07:49
    Rodjeni smo juce
    Za zute sam ali moram ka kazem - Pajticu cuti, imas i ti putera na glavi.
  • Јое

    29.10.2020 07:41
    @@Novosađanin
    Само да те подсетим да је и 2013. и 2019. на власти и у Новом Саду и у Републици био Вучић и СНС. Вероватно су 2013. почистили кога су хтели, па им сада није потребно додатно чишћење.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.