Za nepoštovanje mera biće izdavani prekršajni nalozi, nema povećanja kazni

U toku je izrada najavljenih hitnih izmena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojima će biti propisano da komunalna milicija izdaje prekršajni nalog za nepoštovanje propisanih mera za sprečavanje širenja virusa Covid-19.
Za nepoštovanje mera biće izdavani prekršajni nalozi, nema povećanja kazni
Foto: Pixabay
Zakonskim izmenama, koje bi trebalo da budu pred Vladom sledećeg četvrtka, nije predviđeno povećanje visine zaprećenih kazni za nepoštovanje mera, rekla je za Tanjug zamenica sekretara Vlade Srbije i članica radne grupe za imenu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Tamara Stojčević.
 
Prekršajnim nalogom moći će da se izrekne mandatna kazna od 5.000 dinara fizičkom licu zbog nenošenja maske, ukazala Stojčević.
 
Zakonom su već predviđene više kazne za pravna i odgovorna lica koja ne obezbede uslove u svom objektu, poput razmaka između stolova u ugostiteljskim objektima, ili nepostojanja korona redara, i one se ne menjaju.
 
Prekršajni nalog funkcionisaće poput onog koji plaćamo i kod nepropisnog parkiranja - u roku od osam dana moći će da se plati pola kazne, navodi Stojčević.
 
U Zakonu će takođe biti preciziran pojam kućnog karantina, dodala je Stojčević.
 
Naglasila je da su ovo samo hitne izmene, ukazujući da ovaj Zakon mora da bude usklađen sa preporukama i pravilnicima Svetske zdravstvene organizacije.
 
Ona očekuje da će se predlog izmena naći pred vladom Srbije sledećeg četvrtka, odnosno zajedno sa rebalansom budžeta, a potom i pred poslanicima Skupštine Srbije radi usvajanja.
  • Milan

    29.10.2020 11:33
    @Stole, nemoj se toliko zestiti covece, narusices sebi imunitet, pa ovde se nista ne radi po zakonu i niko ne pada. Drzava placa odstetu od nasih para i to je to.
  • aaa ko vama

    29.10.2020 10:02
    DOZVOLJAVA
    da menjate zakone po sopstvenom nahodjenju bagro fasisticka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????? da necete mozda i ustav da menjate !!!?????????????
  • Pera

    29.10.2020 09:11
    @milan m: hoćeš li mi objasniti onda kako medicinsko osoblje, hirurzi, sestre, tehnicari su zadnjih X godina provodili u bolnicama na operacijama pod maskama po ceo dan i ništa im nije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.