Premijerka Ana Brnabić može da se useli u vilu gde je živela Jovanka Broz

Premijerka Ana Brnabić može da počne da koristi vilu u Beogradu gde je decenijama živela udovica Josipa Broza Tita Jovanka Broz.
Ova odluka, koja je doneta 27. oktobra i time je jedna od poslednjih odluka prethodnog saziva Vlade Srbije kojim je rukovodila Brnabić, objavljena je u novom Službenom listu.
 
Kako se vidi iz promene Uredbe o nepokretnostima za reprezentativne potrebe Republike Srbije, promenjen je samo član koji predviđa da premijer može da koristi objekat na Bulevaru kneza Aleksandra Krađorđevića 75 u Beogradu, koji do sada nije bio u spisku reprezentativnih zgrada. 
 
Podsetimo da se poslednjih meseci rekonstruisala vila koja je bila zapuštena dok je u njoj živela Jovanka Broz, o čemu se više puta govorilo. O radovima u ovoj vili nije bilo zvaničnih informacija, već su se uglavnom iznosili nezvanični podaci da će se u nju useliti Ana Brnabić, što je sada potvrđeno i odlukom u Službenom glasniku.
 
Vila u kojoj je živela Jovanka Broz propadala je za vreme njenog života, ali i punih šest godina nakon njene smrti. Sve do kraja prošle godine. Tada je počela sanacija i preuređenje ovog objekta. 
 
Krajem prošle godine direktor Republičke direkcije za imovinu rekao je medijima da se vila od 750 kvadrata na Dedinju sređuje kao reprezentativna državna vila, da se rade sanacija krova i fasade, ali i unutrašnji radovi. 
 
Jovanka Broz je preminula 20. oktobra 2013. godine. Ovde je živela pune tri decenije, od kada je iseljena iz svog i Titovog doma, u Užičkoj 15. Država joj je ustupila smeštaj u ovoj vili, ali u zgradu nije ulagala. Zbog toga se ona žalila na vlagu, na krov koji prokišnjava i na hladnoću. 
 
Procene su da ovo zdanje, koje je država svojevremeno otkupila od starog vlasnika, vredi oko četiri miliona evra. 
 
Koliko je ukupno novca potrošeno za njeno uređenje nije poznato, ali jeste da je država planirala iz budžeta da izdvoji najmanje 34 miliona dinara.
  • Mučenik

    30.10.2020 13:50
    УГРОЖЕНА ЈЕ АНА!
    Не глупа је, гураће се по гарсоњерама са члановима велике породице, а шта је Јованка Броз боља од Ане, матора и без функције. Основна јој била функција била је супруга Ј. Б. Тита. Овде нема ништа чудног, премијер(ка) мора негде да станује, где ће мислити како да извуче земљу из кризе сваке врсте. Такође, мора да користи простор јер је роботизована, а управљач је на даљини, код вође. Ако је могла Јованка Броз сама да живи у овој вили, може и премијер(ка) са не великом породицом. Такође, у овој вили има довољно места и за партнерку и "њиховог" сина. Ту мора обезбеђење да је здушно чува, у супротном пропадосмо дигитализовано.
  • Bibilibi

    29.10.2020 18:10
    Hm,...
    A šta je sa g Nikolić Tomom i "prvom damom" Dokle će ovaj narod vući njih i njima sličnih na svojoj grbači?
    Ili je i to sve u interesu naroda? Volim i ja vas....
  • milicica

    29.10.2020 14:40
    sram vas bilo
    Sta ce njima tolika kvadratura i toliki luksuz a narod nema leba da jede im sta je bitno kolika joj je plata kad cemo mi sve njene i one druge prohteve placati. Reprezentativna kao i premijerka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.