Šef Kancelarije MMF-a u Srbiji: Pri poskupljenju struje uzeti u obzir ranjive grupe

Šef Kancelarije MMF-a u Srbiji Sebastijan Sosa kaže da poskupljenje električne energije u Srbiji treba da uzme u obzir i mogući uticaj na ranjiva domaćinstva i moguće mere za njihovu zaštitu.
Šef Kancelarije MMF-a u Srbiji: Pri poskupljenju struje uzeti u obzir ranjive grupe
Foto: Pixabay
On je za "Politiku" rekao da je MMF podstakao vlasti u Srbiji da obave procenu cene električne energije kako bi se osigurao potpun povraćaj troškova.
 
To, dodaje, uključuje troškove povećanog oslanjanja na obnovljive izvore energije i potrebe za investicijama da bi se zaštitili odgovarajući proizvodni kapaciteti.
 
"S obzirom na potencijalni socijalni uticaj poskupljenje električne energije, takođe treba da uzme u obzir mogući uticaj na ranjiva domaćinstva i moguće mere za njihovu zaštitu", naveo je Sosa.
  • Stojko

    29.10.2020 09:59
    Hahaha 90% stanovnistva je tesko ranjeno
  • narod vuciceve

    29.10.2020 09:53
    SPRRDIJEEEE
    je postao "ranjiva grupa" !!!!!!!!! cisto informativno,,,,,,,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija