VIDEO: Poslušajte govor poslanika Kamberija u Skupštini Srbije koji već nazivaju "istorijskim"

Osim poslanice Jelene Mihailović koja je repovala na sednici Skupštine Srbije, pažnju je privukao i govor Šaipa Kamberija, šefa poslaničke grupe Ujedinjena dolina - SDA Sandžaka.
On je vlast u Srbiji nazvao autokratskom i totalitarnom, a za stanje u Srbiji je rekao da u njoj "ksenofobija cveta" i da se upućuju pretnje manjinama, koje nemaju nijedno ministarsko mesto.
 
"Nema više fotografija sa planina oko bombardovanog Sarajeva. Nema više govora sto muslimana za jednog Srbina. Od ministra informacija i šefa propagandi Miloševićevog režima idemo i po kancelarijama u Vašingtonu i Briselu. Potpisivanje sporazuma i sa čelnicima bivše UČK (OVK). Današnja Srbija je problematična pre svega za same Srbe", rekao je Kamberi.
 
Srbija je problematična sama za sebe, konstatovao je on, ukazujući da je teško bilo pomisliti da će jedina opozicija u parlamentu biti šest poslanika nacionalnih manjina.
 
"Baš je tužno za demokratiju, ovakav parlament nije mogao da proizvede ni Slobodan Milošević. Aleksandar Vučić i Ivica Dačić su se pokazali efikasniji od svojih političkih očeva", istakao je Kamberi, uz ocenu da je stanje u Srbiji kao u Belorusiji, samo što u Minsku ima protesta na ulicama.
 
 
On je mandatarku Anu Brnabić pozvao da poseti mesta masovnih grobnica ubijenih Albanaca u centralnoj Srbiji, Batajnicu i druge i time pokaže "kolektivnu solidarnost" sa žrtvama i osudi ratne zločine. Kamberi je konstatovao da su Bujanovac i Preševo pod stalnom policijskom opsadom, a pozvao je Vučića da dođe i otvori neki industrijski pogon tamo, jer su građani, bez obzira na nacionalnost, siromašni i bez posla, zbog čega poslanička grupa koju predstavlja neće glasati za izbor nove Vlade.
 
Dačić je odbacio tvrdnje Kamberija, tvrdeći da su one bez osnova i stvaraju lažnu sliku i predrasude da su manjine u Srbiji ugrožene. Kao primer naveo je to da u Bujanovcu, gde Kamberijeva stranka ima vlast, živi 50 odsto Srba, a nijednog nema u organima vlasti.
 
Mandatarka za sastav Vlade Ana Brnabić poručila je šefu poslaničke grupe albanske i bošnjačke nacionalne manjine Šaipu Kamberiju da je njegov problem što ne želi dijalog, nego se "decenijama i decenijama bavi floskulama i politikanstvom, a ne onim što je dobro za građane".
  • Brunova mama

    29.10.2020 17:11
    Kako uopšte može da se poredi ona osoba koja je repovala u parlamentu, sa ovim čovekom kome je sbvaka reč na mestu?
  • Srbenda

    29.10.2020 16:58
    Srbenda
    Svaka čast...svaka reč pogađa u centar. Sramota meje što sam srbin bravo i podrška šaipu.
  • Nes

    29.10.2020 15:47
    Za čistu desetku
    Svaka čast. Svaka mu je riječ na mjestu. Treba imati hrabrosti za ovo. Bravo za Kamberija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija