Advokat Prelević: Država je u sprezi sa mafijom, zato je Stefanović sklonjen iz policije

Komentarišući najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se država "beskompromisno" obračunati sa mafijom, Prelević je za novi broj nedeljnika NIN ocenio da postoji problem "sukoba između mafija i ko je iz vlasti na čijoj strani".
Nekadašnji koministar policije, advokat Božo Prelević ocenio je da je vlast u Srbiji "u sprezi sa mafijom" i dodao da je u prethodnih osam godina vlasti Srpske napredne stranke (SNS), kriminal po obimu "značajno veći i po raspoloživim sredstvima neuporediv sa devedesetim".
 
Komentarišući najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se država "beskompromisno" obračunati sa mafijom, Prelević je za novi broj nedeljnika NIN ocenio da postoji problem "sukoba između mafija i ko je iz vlasti na čijoj strani".
 
"Tu je izvor smene (Nebojše) Stefanovića. Predsednik je hteo da skloni Stefanovića i zameni ga apsolutno podobnim čovekom. Mislim da će takva kadrovska politika razoriti policiju potpuno", naveo je Prelević.
 
Ocenio da je aktuelna politička scena u Srbiji "neobično bratstvo i jedinstvo finansija, dela sveštenstva, nasilja, politike i informisanja".
 
"Ovakva vlast potrebna je da bi izglasali izmene Ustava i mislim da u tom smislu rade studiozno i sa crkvom, mafijom i navijačima. Ali ono što izmiče kontroli je što mafija po prirodi svog nasilništva i filozofije sticanja moći i novca, uvek dolazi u sukob između sebe", dodao je Prelević.
  • Vuk Roćan

    01.11.2020 17:19
    Ne lupaj
    Preleviću, daj imena i prezimena. Ovo o mafiji i državi svaki dan slušam u kafani. Ako ti nedostaje popularnost uđi u Zadrugu ili Parove.
  • bole

    01.11.2020 09:20
    pokvarena ploča
    Uvek iste priče za decu koja veruju u baba roge.
  • Lale

    30.10.2020 13:13
    @Mirko
    Sendvic za Mirka koji podstice apatiju naroda od bunta, protesta, demonstracija....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.