Obradović traži Dan žalosti u Srbiji zbog smrti Amfilohija

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas, kako je naveo, prelaznu, tehničku Vladu Srbije da proglasi Dan žalosti zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.
 Obradović traži Dan žalosti u Srbiji zbog smrti Amfilohija
Foto: 021.rs
Obradović je u pisanoj izjavi ukazao da Amfilohije zaslužuje da mu se Srbija na taj način oduži, navodeći da je u Beogradu bio profesor Bogoslovskog fakulteta, u Banatu episkop, zamenjivao je više godina patrijarha Pavla na svim dužnostima, kao i da nema kraja Srbije u kome nije bio.
 
"Ovo se posebno odnosi na prostor Kosova i Metohije gde je sa narodom bio uvek kada je bilo najteže i kada je bilo stradanje i Crkve i naroda. Nismo imali većeg čuvara Kosova i Metohije u sastavu Srbije od njega i za to mu dugujemo posebno poštovanje kao narod i država", smatra Obradović.
 
On je ocenio da je ovo trenutak kada Srbija i Crna Gore treba da budu ujedinjene u "bolu i žalosti, ali i ponosu i radovanju što su imale takvog duhovnog junaka i crkvenog poglavara, i što će sada imati takvog molitvenog zastupnika u nebeskoj Srbiji". 
  • Koleno

    03.11.2020 13:10
    Prikriveni nasilnici i diktatori u usponu gledaju da se prikače uz neki jak "simbol"kao što je mrtav pop pa da postanu nedodirljivi jer ko dirne u boška dira u crkvu i svetinju itd. Sve je to mračnjaštvo koje preti normalnom čoveku.
  • ab

    02.11.2020 11:06
    to
    U tvojoj dzamahiriji.
  • Mornar

    01.11.2020 22:28
    Amfilohije je svakako bio vrlo zao i grozan covek. Ne razumem fascinsciju takvim likovima. On po svojim ubedjenjima cak nije bio ni hriscanin. Srbija je na dobitku od kad g nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija