Đoković: Tužan dan zbog smrti Amfilohija, nije mi se igralo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je posle poraza u četvrtfinalu turnira u Beču od Lorenca Sonega da je ovo tužan dan zbog smrti mitropolita Amfilohija i da mu se jednostavno nije igralo.
"Da budem iskren, nije mi se igralo. Tužna vest nije uticala u tolikoj meri da zbog toga baš ne mogu da igram, ali generalno mi se jednostavno nije igralo. Jako čudan dan, ali tako je kako je, nastavljam dalje i okrećem novu stranicu", rekao je Đoković na konferenciji za medije, prenosi Sport klub.
 
On je dodao da će sada provesti neko vreme sa porodicom u Srbiji, a onda će se što je bolje moguće spremiti za završni masters u Lonodu, kako bi pokušao godinu da završi na najbolji mogući način.
 
Na konstataciju jednog od novinara da je danas tužan dan za pravoslavne vernike, Đoković je rekao da je to tačno, jer je Amfilohije bio veliki borac za pravoslavlje i neka vrsta zvezde vodilje za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori.
 
"Imao sam čast i radost da ga upoznam, da provedem neko vreme blizu njega i da osetim predivnu energiju koju je posedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina", kazao je Đoković.
 
Prvi igrač sveta je istakao da bi trebalo da budemo zahvalni Amfilohiju za sve što je uradio, pogotovo u poslednje vreme, koje je bilo veoma turbulentno u Crnoj Gori.
 
"Dosta velikih stvari se odlučivalo, pogotovo kada je crkva u pitanju. On je bio odvažan i hrabar i pokazao je narodu pravi primer kako treba da se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština. Na tome mu veliko hvala", rekao je Đoković.
  • Tozo

    01.11.2020 17:40
    Ni meni se nije išlo na posao, prvo zbog amfilohija a onda zbog Konerija.
  • KULOV IZ VALJEVA

    31.10.2020 20:57
    Kako to da si tužan bez nas
    Bilo je pošteno da ne izađeš na meč, da si ga predao i obrazložio time da osećaš potrebu da ideš na sahranu i da nisi raspoložen da igraš. Niko ti ne bi zamerio i to bi bilo iskreno sa tvoje strane. Prvo si pobedio u prethodnom meču i odradio ono što ti je bilo potrebno da ostaneš na prvom mestu. U narednom meču ti si u startu bio svestan da treba da odglumiš poraz i izigravao si ono što nisi. Tvoji iskreni navijači i oni koji su te uvek branili od napada primitivnih i naprednih u Srbiji se sekiraju i razmišljaju kakav problem imaš i šta se sa tobom dešava. ZBOG OVAKVOG PONAŠANJA ŽELIM TI SVE NAJBOLJE U ŽIVOTU I KARIJERI I JEDNO ISKRENO ZBOGOM.
  • Andrija Šrek

    31.10.2020 15:35
    ...
    Dobar izgovor para vredi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.