Bivši fudbaler Zoran Njeguš oslobođen optužbi za pranje para na Zlatiboru

Nekadašnji fudbaler Zoran Njeguš oslobođen je od optužbi za "pranje" para ulaganjem tuđeg "prljavog" novca u nekretnine na Zlatiboru.
Bivši fudbaler Zoran Njeguš oslobođen optužbi za pranje para na Zlatiboru
Foto: Pixabay
Optužbi za "pranje" para su oslobođeni i Nemanja Obradović i Željko Papić, dok je Draginja Bajića dobila pet i po godina zatvora zbog pranja para svog pokojnog supruga Vitomira Bajića.
 
Nebojša Đokić je dobio sve godine zatvora zbog poreske utaje. Sud će im je presudom izrekao i oduzimanje imovine stečene krivičnim delom. Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe.
 
Draginja Bajić je supruga pokojnog Vitomira Bajića, (za kojeg mediji pišu da je bio saradnik optuženog za krijumčarenje kokaina Darka Šarića) koji je kasnije preminuo u zatvoru u Italiji 2011. godine.
 
Bajić i ostali se terete da su od 2007. do 2016. na svoja imena prebacivali imovinu pokojnog Bajića, koga su italijanske vlasti sumnjičile za krijumčarenje narkotika, a sve to kako bi prikrili da je on bio vlasnik nekretnina u Srbiji.
 
Njeguš i ostali bili su uhapšeni u sredinom marta 2016. godine u policijskoj akciji "skener". Oni se sumnjiče da su od 2007. godine do 2016. godine sticali i koristili imovinu za koju su znali da potiče iz krivičnog dela organizovanog kriminala u nameri da prikriju nezakonito poreklo imovine koja iznosi više od dva miliona evra.
 
Znajući da se protiv (sada pokojnog) Vitomira Bajića vodi krivični postupak za delo organizovanog kriminala u Italiji i da je u bekstvu, oni su u nameri da prikriju da je on vlasnik objekata u Srbiji, prebacivali vlasništvo na objektima na svoja imena i ulagali njegov novac stečen krivičnim delom, u kupovinu stanova i ugostiteljskih objekata u Beogradu i na Zlatiboru, kao i u kupovinu udela u privrednom društvu "Parket planet" D.O.O. u mestu Krnješevci (SO Stara Pazova).
 
Reč je o pet lokala i jednom ugostiteljskom objektu na Zlatiboru i stanu od 150 kvadratnih metara sa garažom u Novom Beogradu, kao i privrednom društvu "Parket planet" u koji je uložen gotov novac u iznosu od 90.800.000 dinara, saopštilo je ranije tužilaštvo.
 
Kako je tada navedeno, ni pokojni Bajić, a ni ostali osumnjičeni nisu imali zakonitih prihoda iz kojih bi se opravdala kupovina i sticanje ovih lokala, stanova i udela u privrednom društvu.
  • Dragan

    31.10.2020 07:56
    Ah
    Sudija će zaglaviti tešku robiju.Alo piše znali su da je novac ne zakonito stečen,svesno su prali novac.U pranju novca nije bitno ko pere novac već samo delo pranja novca.Ovaj korumpirani sudija ove oslobodio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.