Odbranimo Košutnjak: Policija zabranila okupljanje ispred fabrike "Mei Ta"

Inicijativa "Odbranimo Košutnjak" saopštila je danas da je Policijska uprava u Obrenovcu zabranila održavanje akcije "Odlučno protiv zagadjivača" ispred fabrike "Mei Ta" u Bariču 7. novembra, za koju su aktivisti te organizacije pokušali da predaju obaveštenje.
U saopštenju inicijative navodi se da su dežurni u Policijskoj upravi odbili da prime obaveštenje koje su pokušali juče da predaju, za akciju kojoj bi prisustvovalo do 20 ljudi.
 
"Po dolasku u policijsku upravu, aktiviste Inicijative dočekali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su naveli kako oni ovakav skup ne mogu da odobre, jer kako kažu 'možda radnici fabrike odluče da se pridruže akciji, te prisustvo ljudi bude više od 20', preteći da će ukoliko se akcija ipak održi na lice mesta poslati maricu da pohapsi organizatore", dodaje se u saopštenju.
 
"Odbranimo Košutnjak" piše da je kineska fabrika "Mei Ta" u Bariču sagradjena bez uradjene Studije o zaštiti životne sredine i da je jedan od najvećih zagadjivača u okolini Beograda, na šta su želeli da ukažu tom akcijom.
 
"Postupak policijske uprave jasan je dokaz da vlasti i njihovoj mašineriji nije stalo do života i zdravlja ljudi, već da štite interes stranog investitora, trenutno najvećeg zagadjivača", ocenjeno je u saopštenju.
  • Garavi

    31.10.2020 20:39
    Sta smo imali ovde?
    Ocekujem takve akcije ispred fabrika koje poseduju nasi "zapadni prijatelji". Sta kazete, CIA, MI6, BND ne placaju? Onda nista...
  • miki

    31.10.2020 19:56
    otkazi
    ovima iz te policijske stanice svima podeliti otkaze odmah ovo je dno dna, a vi o ovome lepo da se obavesti eu, i onako oni ne mirisu mnogo to sta rade kinezi ovde, naime kinezi misle da ono sto je u njihovoj zemlji, kako oni istu unistavaju to mogu i ovde, tamo se vidi kako rade kinezi kako i u kojim uslovima, stoga samo obracanje prema evropskoj uniji, samo njima a moze i ambasadama istih zemalja , i stvar resena ovako , da se policajci ponasju je sramota, sramota,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.