VIDEO: Ugostitelji u Novom Pazaru blokirali saobraćaj u znak protesta zbog ograničenja radnog vremena

Vlasnici ugostiteljskih objekata i njihovi zaposleni okupili su sinoć, posle završetka radnog vremena u 21 sat, ispred Gradske uprave Novog Pazara kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odluke Štaba za vanredne situacije da se rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom delu ograniči do 21 časa.
VIDEO: Ugostitelji u Novom Pazaru blokirali saobraćaj u znak protesta zbog ograničenja radnog vremena
Foto: 021
Okupljeni su na kružnom toku kratko blokirali saobraćaj, a skup je uz prisustvo policije protekao mirno.
 
Jedini zahtev okupljenih, kako se moglo čuti, odnosio se na ukidanje odluke o ograničenom radnom vremenu, a u suprotnom, kako su naveli, protesti će se nastaviti do ispunjenja zahteva.
 
 
RTV Novi Pazar saznaje u Gradskoj upravi da će danas predstavnike vlasnika ugostiteljskih objekata primiti gradonačelnik Nihat Biševac, kako bi se iznašlo rešenje za novonastalu situaciju.
 
Kako je i ranije saopšteno, gradonačelnik je sa službama Gradske uprave u nekoliko navrata razgovarao o načinima kako pomoći novopazarsko ugostiteljstvo koje je, kao i širom zemlje i sveta, teško pogođeno krizom izazvanom virusom korona.
 
 
Jedna od mera koja je na snazi, a koja se tiče pomoći ugostiteljima u Novom Pazaru, odnosi se na oslobađanje zakupa prostora za terase tokom trajanja pandemije virusa korona, što bi ugostiteljima trebalo da donese značajne uštede.
 
Pre Novog Pazara u kojem je na snazi vanredna situacija, odluku o ograničenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata uveli su i Kraljevo, Prokuplje, Valjevo.
 
Odlukom Štaba za vanredne situacije koja je stupila na snagu radno vreme ugostiteljskih objekata u zatvorenom ograničeno je do 21 sat.
 
Ta odluka doneta je u skladu sa Uredbom Vlade Srbije o merama za sprječavanje i suzbijanje korona virusa, a zbog nestabilne epidemiološke situacije u gradu i sve većeg broja pozitivnih na korona virus.
  • milicica

    03.11.2020 21:42
    ugostitelju Draganu

    Moj Dragane a da li zbog vas a da je tesko sigurno jeste i ugrozene su vam egzistencije ali sta ce biti ako se recimo zatrazi 10 ljudi pa oni deset i tako dalje i par njih umre a ostane recimo zena sa 2 male dece , roditelj bez nekog da ga pomaze i izdrzava zati hajde da se mi lepo pridrzavamo, cuvamo medjusobno a onda ce se borba za egzistenciju nastaviti i valjda se nece toliko umirati od gladi.
  • ?

    03.11.2020 12:44
    Bojan
    Nemam nista protiv zatvaranja sta vise to bi dobro doslo. Ali kao u nemackoj drzava da isplati sve plate,primanja...i niko se nebi bunio sedecemo kuci i uzivati. A ovako imace demonstracije po celoj drzavi i svi cese zaraziti e onda niko nista nejce raditi. Budimo iskreni i razumni od toga nema nista nismo mi finansiski jaki kao neke evropske drzave. Ko zeli neka se zatvara ili ide u kafiterije..niko nikog nebrani ali bez novca nema ni lekova,hrane,nista nema besplatno.
  • Ns

    03.11.2020 10:13
    Mesta odakle se corona siri. Bez maski i kontrole ugostitelji pune svoje kafice restorane lokale, KLADIONICE.... Jedino ispravno bi bilo da se zatvore na 4 nedelje. Ugledajte se na Austriju, Nemacku, Francusku..... To sto smo mi narod koji ne postuje nikakve mere i ne može bez kafane i kladionaca, izlazaka je drugi problem ove države... Pa tako ćemo i proci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.