Krizni štab zaseda u podne zbog nepovoljne epidemiološke situacije

Krizni štab za suzbijanje korona virusa održaće sednicu danas u podne.
Premijerka Ana Brnabić pre dva dana je rekla da se trenutno ne planira pooštravanje mera, kao i da bi bilo pogrešno da se sada zatvore škole.
 
Prema rečima ministra prosvete Branka Ružića, na Kriznom štabu će se razgovarati o eventualnom produžetku jesenjeg raspusta za osnovce, koji, inače, nemaju učenici u Vojvodini.
 
Član Kriznog štaba Branislav Tiodrović rekao je juče da je, kada broj novozaraženih pređe 2.000, što se u Srbiji dogodilo, jedina efikasna mera zatvaranje svih ugostiteljskih objekata posle 21 čas i ograničenje okupljanja na najviše petoro ljudi.
 
Kako je naveo član štaba Predrag Kon, epidemiološka situacija se pogoršava i iz nepovoljne prelazi u vanrednu, te da treba izbegavati masovne skupove i rizične kontakte.
 
Kada su u pitanju nove mere koje se mogu očekivati na sednici Kriznog štaba, Kon je kazao da se i mere koje već postoje ne poštuju, do, kako je naveo, granice neprihvatljivog.
 
"Mere koje mogu još da se donesu su relativno male. Eventualno smanjenje javnog okupljanja na manji broj od 30 - što se i sada ne poštuje već nedeljama i mesecima. Duže vreme pričamo o tome, bar mi iz medicinskog dela kriznog štaba i upozoravamo nadležne da mere moraju da se sprovode", istakao je Kon, a upitan ko je odgovoran zbog toga, kazao da je "odgovornost na nadležnima, ko god to bio".
 
Juče je u Srbiji zabeleženo 2.181 novih slučajeva, na testiranih 12.480 osoba, a za 24 sata je preminulo 11 pacijenata.
 
U Novom Sadu trenutno ima 1.340 građana koji su zaraženi korona virusom, zbog čega je Gradski štab za vanredne situacije doneo nove mere koje važe na teritoriji grada. O tome više čitajte OVDE.
  • Dragica novaković

    06.11.2020 14:38
    Ne više od 5 ljudi ni na otvorenom ni zatvorenom prostoru. Znači ni firme sa više od 5 radnika ne mogu da rade . Ni skupština,ni vlada. U autobusima samo 4 putnika+vozač. A i u taksiju može. Taman 4putnika + taksista. Koja ludost,nedorečenost i nestručnost kriznog štaba. Pravi naziv ŠTAB ZA IZAZIVANJE KRIZE.
  • O

    06.11.2020 13:48
    O
    Znači počelo je odbrojavanje za proteste....idemo do kraja ovog puta. Kako je ovaj virus režimu došao kao preporučen za razne malverzacije tako je i narodu dase otarasi bagre sauvek. Biće ovo vrela jesen-zima za sve. Idemoo.......
  • Kazna

    06.11.2020 12:07
    Nisam cuo da je iko ikada kod nas kaznjen za nenosenje maske u zatvorenom prostoru.
    Nikakvi apeli ovde ne pomazu jer nas covek razume jedino govor kazni.
    Maske su postale obavezne u celom svetu i dokazano je da tamo gde ih svi nose ima i najmanje preminulih: Vijetnam - 95 miliona stanovnika, 35 preminulih...Tajland - 70 miliona stanovnika, 60 preminulih...
    Kazne za nenosenje maski u EU krecu se od 113-152 eura:
    https://www.google.com/amp/s/www.aljazeera.com/amp/news/2020/8/17/which-countries-have-made-wearing-face-masks-compulsory


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.