Novi rekord novoinficiranih osoba koronom na Kosovu, od večeras oštrije mere

Na Kosovu je od posledica kovid -19 preminulo 12 pacijenata u poslednja 24 časa i u istom periodu korona virus je potvrđen kod 728 osoba od 1.827 testiranih uzoraka, saopštio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje.
Novi rekord novoinficiranih osoba koronom na Kosovu, od večeras oštrije mere
Foto: Pixabay
Ovo je novi rekord novoinficiranih osoba u jednom danu, navodi Radio Slobodna Evropa. Broj smrtnih slučajeva povećao se na 732.
 
Ukupan broj inficiranih osoba od početka epidemije je 22.934 od čega se 15.981 izlečilo. Trenutan broj aktivnih slučajeva je 6.221.
 
Premijer Kosova Avdulah Hoti odobrio je odluku Ministarstva zdravlja za uvođenje novih mera u cilju sprečavanja širenja korona virusa, a koje se odnose na obustavu rada svih privrednih subjekata i preduzeća od 20 časova u petak, 6. novembra, do 5 sati ujutro u ponedeljak, 9. novembra. U tom periodu biće zatvoreni i svi objekti koji pružaju usluge iz oblasti gastronomije.
 
Ova odluka Ministarstva zdravlja predviđa da pekare, apoteke, male prodavnice i pumpe za gorivo ostanu otvorene.
 
Takođe je doneta odluka o zabrani ulaska i izlaska gradjana i privatnih vozila od petka do ponedeljka u sedam kosovskih opština, Prištini, Kosovu Polju, Gnjilanu, Obiliću, Đakovici, Podujevu i Štimlju.
 
 Iz ove odluke su izuzeti zdravstveni radnici, radnici iz oblasti bezbednosti, gradjani koji imaju zdravstvene potrebe da se kreću. Policija Kosova će strogo nadgledati sprovođenje mera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.