Direktor KC Srbije: Situacija sa kovidom vrlo nepovoljna i nestabilna, bolnički kapaciteti već pretrpani

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je za RTS da je situacija sa virusom korona u Srbiji vrlo nepovoljna i izrazito nestabilna.
Direktor KC Srbije: Situacija sa kovidom vrlo nepovoljna i nestabilna, bolnički kapaciteti već pretrpani
Foto: Marija Erdelji
Dodao je da se juče samo u Infektivnoj klinici KCS javilo 226 osoba za pregled, a pre neki dan je bilo više od 250.
 
"Naši bolnički kapaciteti su već u ovom momentu pretrpani", poručio je Ašanin.
 
Kaže da je trenutno u KBC Zvezdara 395 pacijenata, u Mišoviću 331. Na infektivnoj klinici KCS je 86 pacijenata, od čega je njih sedmoro na respiratorima.
 
Direktor KCS je dodao da se ostale klinike tog kliničkog centra neće pretvarati u kovid bolnice, jer moraju da leče veliki broj nekovid pacijenata.  
 
Ašanin je pohvalio ubrzanu izgradnju bolnice u Batajnici, ali i istakao da nije dovoljno izgraditi zgradu i uneti opremu, već u bolnici treba da rade kvalitetni i iskusni medicinski radnici.
 
Prema podacima sa sajta covid19.rs, u Srbiji su trenutno hospitalizovana 2.442 pacijenta, dok ih je na respiratorima 77.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija