Državni sekretar Đerlek: Situacija zabrinjavajuća, bahato ponašanje grupe neodgovornih

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je epidemiološka situacija u Srbiji zabrinjavajuća i ocenio da se do kraja nedelje očekuje rast broja novoinficiranih korona virusom.
On je ponovo apelovao na građane da poštuju mere.
 
"Sve zavisi od nas, možemo da biramo da se konačno disciplinujemo i pomognemo i sebi i državi ili da se ponašamo neodgovorno kao što se ponaša jedna velika grupa ljudi", kazao je državni sekretar.
 
Komentarišući povećanje broja hospitalizovanih i podatke da je u privremenoj kovid bolnici u beogradskoj Areni smešteno 409 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom, a da je ostalo još 101 slobodno mesto, Đerlek je rekao da ohrabruje što je od danas KBC Zemun u punom kapacitetu u kovid sistemu, ali i upozorio da ni to neće biti dovoljno ako se nastavi "ovakvo bahato ponašanje grupe neodgovornih".
 
Dodao je da se trenutno ne razmišlja o drastičnom pooštravanju mera.
 
"Ima mnogo politizacije na nivou cele Srbije. Ovo nije borba za izbore već borba za svaki život u Srbiji", naveo je državni sekretar.
  • Nije nego

    09.11.2020 16:04
    @Anaksimandar Od samog početka je krizni štab kritikovan kako je sve neistina što iznesu i svaka mera loša. Kada je to krizni štab uživao poverenje kako tvrdite u zemlji sa 7 miliona epidemiologa koji su pametniji od svih, ne samo srpskih već i svetskih stručnjaka?
  • Zz

    09.11.2020 12:11
    Svaka cast drzavnom sekretaru... konacno da neko otvoreno prozove vladajucu garnituru da su bahati i da politizuju sve sto stignu. Svetao primer...
  • Anaksimandar

    09.11.2020 11:59
    Poverenje
    Poverenje se teško stiče, a lako gubi. Krizni štab ga je u početku uživao, da bi ga serijom katastrofalnih poteza, osluškujući Vučićeva želje, vrlo brzo srozao. Sada se nikome u zemlji ne veruje. Stvar je prosta. Distanca, maske u zatvorenom, u kome treba izbegavati nepotrebne masovne susrete. Jačanje imuniteta je ključno, jer se ne može doveka izbeći kontakt sa virusom. Rizične kategorije sa komorbitetima ih moraju izbeći. Krizni štab zameniti potpuno drugim, nestranački sastavom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.