Ministarstvo: Istraga zbog fotografija pacijentkinje iz Arene

Ministarstvo odbrane Srbije je saopštilo da je preduzelo sve mere da bi zaštitilo privatnost pacijenata u privremenoj bolnici u Beogradskoj areni.
Ministarstvo: Istraga zbog fotografija pacijentkinje iz Arene
Foto: 021.rs (ilustracija)
Ministarstvo je povodom neovlašćenog fotografisanja pacijentkinje i objavljivanja tih slika na društvenim mrežama ukazalo da su time "narušene sve etičke i moralne norme civilizovanog ponašanja".
 
"Posebno je neshvatljivo da bilo ko čini ovako nečovečne postupke u situaciji kada država preduzima sve da zaštiti zdravlje građana i spreči širenje epidemije koronavirusa", navodi se u saopštenju.
 
Ministarstvo je obavestilo druge nadležne organe koji će utvrditi identitete osoba koje su ugrozile privatnost pacijenata, piše u saopštenju.
 
Društvenim mrežama deli se fotografija pacijentkinje u donjem vešu, koja je očigledno nastala bez znanja žene smeštene u privremenoj kovid bolnici u Beogradu. Žena je fotografisana u trenutku presvlačenja. 
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zatražio je hitnu istragu o ugrožavanju privatnosti i povredi ličnog integriteta. Istakao je da je objavljivanjem ovih fotografija počinjeno krivično delo i svi koji su učestvovali u tome moraju da odgovaraju.
 
"Danas sam zatražio od direktora Beogradske arene Gorana Grbovića da se hitno istraži kako je došlo do objavljivanja slika žena iz privremene kovid bolnice u Beogradskoj areni. Direktor Arene se već obratio Vojsci Srbije koja vodi bolnicu i Ministarstvu unutrašnjih poslova", naveo je Vesić.
  • AcoV

    11.11.2020 17:41
    Moj internet broj
    Zašto Vesić ne pozove 19833, oni su stručni i oni će to da reše, gledo sam na RTS.
  • Mario

    11.11.2020 17:38
    Kako su botovi izuzetno aktivni sa lupanjem minusa na ovom članku, da li da zaključimo da je krivac ovde neko blizak vlastima a da mi to smrtnici i ne znamo?
  • pera

    11.11.2020 17:31
    ..
    Ma glavni problem je sto "neko to cini u situaciji kada država preduzima sve da zaštiti zdravlje građana". Mogao je i neki hvalospev Vucicu da se uradi. Ipak je on drzava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija