Preminuo glumac Mirko Babić

Glumac Mirko Babić, koji je javnosti najpoznatiji po ulozi Dragojla u seriji "Selo gori, a baba se češlja", preminuo je u 72. godini.
Neki od filmova i serija u kojima je igrao su i: "Stići pre svitanja", "Vruć vetar" (uloga sudskog izvršitelja), "Dr" iz 1984. godine (uloga dr Milorada Cvijovića), "Kraj dinastije Obrenović" ( uloga majora Milosava Živanovića), "Moj rođak sa sela" (uloga Marka) i mnoge druge.
 
Bio je član ansambla najstarijeg pozorišta u Srbiji, Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, a u dva navrata je bio i direktor te kuće. . Igrao je Šekspirovog Kralja Lira, Ivana Karamazova Dostojevskog, u Mihailovićevim "Tikvama", kao i Čedu u Nušićevoj "Ministarki".
 
Mirko Babić je rođen u Kragujevcu, a na beogradskoj Akademiji za pozorište diplomirao je 1973. godine.
 
Dobitnik je statuete "Joakim Vujić", koju Knjaževsko-srpski teatar dodeljuje za izuzetan doprinos pozorišnoj umetnosti, a nosilac je i priznanja "Zaslužni građanin grada Kragujevca".
 
Srpska pravoslavna crkva ga je 2013. odlikovala Ordenom Svetog Save drugog reda.
  • predrag

    12.11.2020 14:30
    POLSEDNJI POZDRAV DRAGOJLU
    "DRAGOJLO" BIO SI VELIKI POSLEDNJI POZDRAV IZ VRANJA
  • Лиманац

    12.11.2020 13:33
    Мис’им немо’ се љутиш
    Збогом, Драгојло! :(
  • sumadinac m

    12.11.2020 11:54
    ***************
    Laka ti zemlja,bardu šumadijski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.