FOTO: Grupa građana bez maski protestuje protiv izmena Zakona o zaštiti stanovništva i vakcina

Dok poslanici u Skupštini Srbije po hitnom postupku razmatraju Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, ispred parlamenta je grupa građana, koja se protivi izmenama tog zakona.
Kako prenosi N1, okupljeni, njih stotinak, ispred Skupštine Srbije prikupljali su i potpise protiv obavezne vakcinacije, tražili smenu predsednika i premijerke Srbije, kao i povlačenje svih, po njima, spornih odluka u parlamentu.
 
Protive se i nošenju maski u zatvorenom prostoru.
 
 
"Vi imate masku, ja je nemam i neću da je nosim, a Vi hoćete da me naterate da je nosim", kazao je jedan od okupljenih.
 
Na pitanje zašto su ovde, jedna od okupljenih kaže da je razlog to što su u velikoj opasnosti.
 
 
"Protestujemo protiv kršenja Ustava, odnosno naših prava... Niko ne može da me natera da uzmem nekakvu vakcinu ako ja neću. Znači, ja hoću slobodu", rekla je jedna žena.
 
"Zato što su mere koje žele da donesu protivustavne, branimo zakon i branimo Ustav", izjavio je jedan mladić.
  • Riply

    15.11.2020 18:22
    verovali ili ne
    Prosto je za neverovati koliko ima botina ovde a i na drugim vestima gde "mora" da se podrzi aktuelna vlast. Botine vratice se vam se to stostruko, bog sve vidi i nikom ne oprsta.
  • Bude li

    15.11.2020 08:36
    Ako mi neko od antivakcinasa prodaje i pokuša da skine masku,ostave bez glave pa mu ni neće trebati maska! Inače vi antivakcinasi okanite se nas koji hoćemo da vodimo normalan život! Necu više da mi prilazite kao pacovi ste! U 21. veku nema mesta vašoj ideologiji!
  • Gagi

    14.11.2020 09:30
    Necemi prislinu vakcinaciju
    Ovde se radi o prisilnoj vakcinaciji, maska i nije problem na 10 min u prodavnici.
    Oni koji su za vakcinu neka je prime i treba im dati formular da potpisu da je licno odgovoran za posledice vakcine, a mi ostali cemo gledati sta se sa njima dogadja i koja su nezeljena dejstva i neka postanu statistika globalnog testiranja i na taj nacin mi koji necemo cemo odluciti da li mi to hocemo. Pozdrav

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.