Čomić: Predložićemo razmatranje Zakona o istopolnim zajednicama

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić izjavila je da je cilj tog ministarstva da unapredi politički dijalog i nivo ljudskih prava, kako bi Srbiju za godinu dana Evropska komisija bolje ocenila.
Na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava, Čomić je istakla da je Srbija u poslednjem izveštaju Evropske komisije ocenjena najlošije, ocenom 2,2, pa je cilj da se za godinu dana situacija popravi za najmanje 20 odsto i sledeće godine bude bar 2,65.
 
Čomić je rekla da društvu nedostaje kultura dijaloga i kompromisa, a da je to srž vladavine prava, da dijalog mora nekad početi i da smatra kako Srbija ima potencijal za bolje društvo.
 
Ona je rekla da svoj plan rada prvo predstavlja narodnim poslanicima, jer je to po zakonu i jer želi da čuje mišljenja i sugestije.
 
"Rečenicu da je zakon dobar, ali nema političke volje da se sprovede krunićemo svakog dana, jer je besmislena i ne sme da ima ili nema volje da se zakon sprovede", rekla je Čomić.
 
Ona je najavila da će ministarstvo, osim dijaloga, predložiti razmatranje efekata Zakona o ravnopravnosti polova, kao i razmatranje Zakona o zabrani diskriminacije, Zakona o istopolnim zajednicama i još nekoliko rešenja u oblasti ljudskih prava.
  • Frajla

    16.11.2020 20:45
    @Drasko
    Po meni istopolni brakovi treba da budu legalizovani svuda u svetu. Ako dva muškarca ili dve žene se vole i žele da se venčaju, neka ih. Ne ugrožavaju me ni na koji način. Što se tvog komentara tiče, nisam u stranci, nisam bot, nisam pristalica, i nikada nisam glasala za njih niti ću. Ne mogu da ih smislim ništa manje od tebe i svake druge normalne osobe u zemlji, ako je ostala koja.
  • Trt

    16.11.2020 17:08
    @Mile

    Koliko god da je ovo sporedna stvar, važnija je od ruskih spomenika i garažiranih tenkova, bosanskih aerodroma, crkvenog ordenja i lobiranja o Kosovu.
  • Kosta

    16.11.2020 16:36
    Zlatno doba
    Samo da se ovo reši a ostalo kako bude. Da li dotična dokazuje da se nije odrekla ranijih političkih i stranačkih uverenja? Možda je samo olakšala posao SNS. Da je neki "srpski domaćin" morao da iznese ovaj predlog ko zna šta bi zauzvrat tražio - mnooogo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.