Preminuo Ivan Bekjarev

Proslavljeni srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini života.
Ivan Bekjarev je krajem oktobra bio pozitivan na koronavirus. 
 
Tada je saopšteno da je obustavljeno snimanje filma "Bilo Jednom u Srbiji".
 
Bekjarev je jedan od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih glumaca sa izuzetno plodonosnom i dugom karijerom, a obreo se u svim žanrovima pozorišne, filmske i televizijske umetnosti.
 
Rođen je u posleratnom Beogradu 1946. godine, a završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem.
 
Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu "Bokseri idu u raj" 1967. godine.
 
Ipak, najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama – Stevana Kurčubića u "Boljem životu" i Boška Despotovića u "Srećnim ljudima".
 
Ostaće upamćen i kao Cane Kurbla u "Otpisanima" i njegovoj poznatoj uzričici u njoj, kao i po ulogama u serijama "Kraj dinastije Obrenović", "Gorki plodovi", "Više od igre".
 
Za ulogu zloglasnog upravnika nacističkog logora Svetozara Vujkovića u seriji "Banjica" 1984. godine proglašen je za TV ličnost godine.
  • 1234

    17.11.2020 07:29
    Cuveni Kurcubic, koliko je samo bio ubedljiv u ,,Boljem zivotu" ....sjajan, sjajan gumac i veliki gubitak.
    Pocivaj u miru.
  • Singer

    16.11.2020 23:33
    Otpisani
    "Op, trt, gewesen sein...", što bi rekao Cane Kurbla.

    Počivaj u miru, Ivane !
  • Milos

    16.11.2020 22:08
    Tužna vest
    Saučešće porodici, veliki glumac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.