Vučić: Videću da iznenadimo penzionere malim poklonom

Srbija nema problem sa likvidnošću, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić, najavljujući povećanje zarada za zdravstvene radnike i zaposlene u javnom sektoru, kao i moguća dodatna izdvajanja za penzionere.
Vučić: Videću da iznenadimo penzionere malim poklonom
Foto: 021.rs
"U ovom trenutku imamo 219,5 milijardi dinara na računu, toliko je para u trezoru. Nemamo problema sa likvidnošću", rekao je sinoć Vučić na TV Hepi.
 
On je naveo da će od 1. januara zdravstvenim radnicima biti povećane plate 5 odsto, a svima ostalima u javnom sektoru 3,5 odsto.
 
"Od 1. aprila svima ide pet odsto povećanje", rekao je Vučić i podsetio da su zdravstveni radnici već dobili povećanje, uz najavljenih 10.000 dinara, kao i da je minimalac povećan u doba korone.
 
"A još ću da vidim sa premijerkom i ministrom finansija da još nekog iznenadimo, naše penzionere, sa malim poklonom", rekao je Vučić.
 
Dodao je i da voli da čuje primedbe Fiskalnog saveta, jer se njegovi članovi nikome ne dodvoravaju i rade svoj posao odlično.
 
Vučić je naveo i da su mnogi kritikovali što država kupuje zlato, kojeg sad, kaže, imamo više nego ikada, ali ni blizu dovoljno i "skočila nam je cena, pa će se kupovati još". Dodao je da guvernerka Jorgovanka Tabaković radi odlično taj posao.
 
Na kritike da je nemoguće da se ostvari da Srbija bude prva u platama i privrednom rastu, kao i da ima najmanje mtvih, odgovara da to, ipak, može i da se to i pokazuje.
 
"Može, kada se borite, radite, imate snove i živite za to. Dream big. Sanjaj mnogo, ali onda moraš mnogo i da radiš i da se boriš", rekao je Vučić.

Komentari 206

  • Bane

    21.11.2020 23:23
    Bagra
    Iznenadice penzionere sa nekoliko opcija: povecanje penzija 500 dinara, kesica sa brasnom i uljem, gajba jaja, kutija maski....Jedva cekam da vidim kako ce iznenaditi penzionere. :-D
  • Iznenađenje

    21.11.2020 18:04
    Ideš u egzil? Vodi i bracu.
  • pawlle

    20.11.2020 10:56
    vec si ih iznenadio dao si im navodno nasih 100 eu a uzeo si 500 eu minimum

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.