Direktorka RFZO: Prve vakcine protiv korone stižu pre Nove godine

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Škodrić izjavila je danas da će prve doze vakcine protiv korona virusa u Srbiju stići pre Nove godine.
Direktorka RFZO: Prve vakcine protiv korone stižu pre Nove godine
Foto: Pixabay
"Najvažnije je da što pre uvezemo prve količine i da ta vakcina bude registrovana, a uvešćemo onu koja je registrovana i koju naša struka odobri kao bezbednu za građane", rekla je Škodrić.
 
Navela je da će se truditi da pre Nove godine stigne 500.000 do milion doza.
 
Škodrić je istakla da će vakcina u Srbiji za građane biti besplatna i da će prvo prioritetno vakcinu primiti zdravstveni radnici, vojska i policija, a zatim ostali građani po prioritetima, onako kako struka odredi. 
  • Slavica Dokmanovic

    19.11.2020 10:19
    Prva i poslednja rec struke
    Hvala naucnicima koji su razvili vakcinu protiv Kovida 19. Hvala nasem Drzavnom vrhu sto je blagovremeno aplicirao za vakcine.Hvala zdravstvenim radnicima i nemidicinskom osoblju sto smo docekali polovinu novembra meseca, sa ogrebotinama. Ogrebotine imaju sve zemlje na Planeti Zemlji.
    Verujem da ce prioritetna a ugrozena zanimanja primiti vakcinu u prvom kvartalu 2021 godine,, i to smatram velikim uspehom.


    Postovani pratioci na ovoj temi, nemojte uslozavati probleme ni sebi ni drugima pitanjima, tipa, kako ce se rashladjivati vakcine u transportu, da li su sigurne i sl. Za to ce se struka postarati.

    Dokmanovic Slavica. dipl.pravnik u penziji
  • Milanče

    18.11.2020 16:26
    magare
    Ne lipši magare do zelene trave.
  • @stop kovid19

    18.11.2020 14:31
    Će da pelcujemo i vas zaražene, neće da se baci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija