Građani kažnjavani zbog nenošenja maski, najčešće u tržnim centrima

Doktor Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove, kaže za RTS da su u poslednja dva dana, od kada se primenjuju nove mere, najviše kažnjavani građani zbog nenošenja zaštitnih maski i to najčešće u tržnim centrima.
 Građani kažnjavani zbog nenošenja maski, najčešće u tržnim centrima
Foto: Pixabay
Istakao je da je izrečena 31 kaznena mera, od toga 18 prekršajnih naloga i to 11 za fizička lica.
 
"Imamo građane koji češće krše mere zbog nenošenja lične zaštitne opreme, nepoštovanja tog dela Zakona o zaštiti stnovništva od zaraznih bolesti. Postoji i jedan manji broj vlasnika ugostiteljskih objekata koji ne poštuju radno vreme, gde su određene inspekcijske službe sankcionisale te prekršaje", rekao je Stamenković.
 
Ukazao je na to da je situacija drugačija u odnosu na prethodne nedelje, jer se pokazalo da građani više krše mere.
 
"Što znači da su građani u ovom trenutku verovatno još uvek blago opušteni, možda nisu dovoljno razumeli, ali brojke koje se svakog dana objavljuju mislim da svima stavljaju do znanja da je poštovanje mera zadatak svih nas, a inspekcijske službe moraju da rade svoj posao da bi zaštitile zdravstveni sistem Srbije", dodao je Stamenković.
 
Naglasio je da su u poslednja dva dana inspektori u 3.500 nadzora konstatovali oko pet odsto nepravilnosti. "Inspektori su dobili nalog da nema više tolerancije. Praktično, nulta tolerancija", dodao je Stamenković.
  • A

    20.11.2020 14:16
    jel
    A jel vi dolazite u kockarnice, u pojedinim kockarnicama na bulevaru Cara Lazara ima graje i do 5-6 ujutro, zaključani, ali se čuje pijana bagra.
  • PaJo

    19.11.2020 21:23
    PatriJota
    Samo pisite kazne i treba. Jel nema korone, jel izmisljate, jel vecito neke teorije zavere, e tako lepo kazne po dzepu samo.
  • Fuj

    19.11.2020 21:18
    Fuj
    Fuj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija