Skraćeno radno vreme do 18 sati od utorka, zabrana okupljanja za više od pet osoba

Vlada Srbije propisala je nove mere, koje će biti na snazi počev od utorka ujutru, pa narednih deset dana, a prva od njih je skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, saznaje Tanjug u vladi.
Skraćeno radno vreme do 18 sati od utorka, zabrana okupljanja za više od pet osoba
Foto: 021.rs
Druga mera je obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme, odnosno nošenje zaštitne maske, u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.
 
Sledi zabrana svih javnih okupljanja sa prisustvom više od 5 osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru.
 
Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta - odnosno minimum 4 kvadratna metra po osobi.
 
Vlada je propisala i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta. Uvedena je i mera stroge kontrole obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.
 
Među novim merama je i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.
 
Ove mere su oročene na period od 10 dana, nakon čega će biti iznova razmotrene u svetlu kretanja epidemiološke situacije, rečeno je za Tanjug u Vladi Srbije.
  • Lekar

    24.11.2020 17:15
    Molila bih osobe koje iskazuju svoje komentare da posete neki od Kliničkih centara u okviru kovid mreže, da provedu nekoliko časova sa dežurnim ekipama pa će vrlo brzo shvatiti o kakvoj se bolesti radi, koliki se resursi troše na lečenje, koliko je ugrožen ceo zdravstveni sistem.
  • Aleksandar

    24.11.2020 13:51
    SRAMOTA
    Eto naše divne političke scene i neodgovorne i korumpiranog kriznog štaba.
    Boleo ih je k za koronu, zajebavali se, srali i lagali kako smo pobedili ovaj virus, raspisivali su izbore, prodavali karte za utakmice... i čekali su momenat kada nam dnevno umire više desetina, i oboleva više hiljada ljudi. Čekajte, ko je ovde retardiran, i jel to virus kao ne napada pre 18h? Pre toga se nećemo zaraziti u pošti/prodavnici/autobusu, bitno samo da nije 18h?

    Nadam se da ima boga, ili nečeg sličnog, neke karme ili pravde - pa da platite za ovo. Nije ovde narod kriv, narod
    ovde samo ispašta.

    Sram vas sve bilo.
  • Radno

    22.11.2020 08:04
    vreme
    Komunalni proverači nošenja/nenošenja maski od utorka neće više morati raditi prekovremeno.Njima mnogo lakše, građanstvu mnogo teže...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija