Prava zima ni na vidiku

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da slabog snega narednih dana može biti samo na planinama.
Prava zima ni na vidiku
Foto: Pixabay
Ako bude pahulja u nižim predelima, one se neće zadržavati jer je tlo još toplo, kaže Todorović za RTS.
 
"Slabog snega ima samo na planinama, ali ne bi trebalo da bude ozbiljnijih poteškoća što se tiče snežnog pokrivača", naveo je meteorolog RHMZ.
 
Naveo je da se pahulje neće zadržavati u nižim brdsko-planinskim predelima jer je tlo još toplo.
 
Prema njegovim rečima, narednih 10 do 15 dana nema ozbiljnog naoblačenja i prave zime, a u planinskim predelima bar do prve sedmice decembra neće biti snega.
 
Tek posle 5. decembra, eventualno 10. može biti nekog nagoveštaja snega, rekao je Todorović.
 
"Sredinom decembra postoji realna mogućnost da bude malo snežnih padavina, nemoguće je sada toliko precizno odrediti", napomenuo je meteorolog.
 
Sutra i narednih dana biće i vedro i oblačno, ujutru slab mraz, sa temperaturom između -5 i nula.
 
U kotlinama zapadne i jugozapadne Srbije, istočne i jugoistočne Srbije biće magle. Krajem sedmice u košavskom području vetar.
 
Ukazao je da je nemoguće tvrditi da li će zima biti blaga pošto je leto bilo blago.
  • NJA

    22.11.2020 16:48
    Sve se slazem
    Pa plasi samo one koji ne vide dalje od svog nosa. Nekada je bilo da ne vide prst, a sada je nos glavna distanca. Zalosno je koliko slobodu imaju ti mediji, odnosno nemaju jer ih politicari sa jedne strane drze u saci, a sa druge strane nisu uopste ograniceni sa tekstovima koji su kao armagedonski scenario. Sve samo sto nisu poceli da pisu SRBIJI iz Amerike stize tornado velikom brzinom. Samo je potrebno da se podignemo sa kolena na noge i da se borimo za zdravu Srbiju, bez medijskih lazi, bez drcnih lekara, bez pohlepnih politicara.... To da se desi treba jako malo.... samo treba da se desi!!!
  • Bata

    22.11.2020 07:21
    Al' zato rakiju volem!
  • Dragan

    22.11.2020 07:17
    Eh
    U srećnim vremenima pre 1980 svaka zima od polovine decembra do kraja februara veliki sneg.Nova godina bez snega elementarna neppgoda. Igxe virusa,vazduh čist.Prelepo tkzv zimska idila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.