U kovid bolnici u Nišu eksplodirala boca sa kiseonikom, direktor KC kaže da će incident biti ispitan

U Kliničkom centru Niš, danas oko 13.30 časova došlo je do incidenta u kojem je povređeno više osoba.

Kako saznaje Blic, zapalila se boca sa kiseonikom u kovid bolnici, a zatim je izbio požar.

Povređeno je 5 osoba u eksploziji, među njima su i pacijenti i zdravstveni radnici, kako saznaju Južne vesti, ali za sada nije poznat stepen njihovih povreda.

Direktor KC Niš Zoran Perišić rekao je da se boca zapalila prilikom transporta pacijenta iz kola Hitne pomoći u jedinicu intenzivne nege kovid-bolnice.

"Pacijent je dobio priručnu bocu kiseonika, kakvih mi dnevno izmenimo na stotine. Ta boca se prilikom povećanja protoka kiseonika kroz nju zapalila. Osoblje je priskočilo, ugasilo vatru, ali su tom prilikom povrede zadobile dve doktorke sa anestezije i jedna anestetičarka", kazao je Perišić.

Prema njegovim rečima, doktorke i medicinska sestra nemaju ozbiljne opekotine, već manje "blast" povrede i oprljenu kosu.

"Obišao sam ih, imaju manje povrede, biće smeštene kraće vreme u Klinički centar radi posmatranja, jer mislimo da ćemo moći da ih brzo pustimo", istakao je Perišić.

On je demantovao navode da ima povređenih pacijenata.

"Na tom mestu se nalazio samo jedan pacijent i nije povređen. Imao je saturaciju od 58 odsto i osoblje je želelo da mu što pre pruži najbolju moguću pomoć kada je došlo do paljenja boce", izjavio je Perišić.

Incident će biti ispitan, dodao je, kako bi se videlo da li postoji nečiji propust.

  • Бојан

    22.11.2020 21:50
    Моја грешка
    Ево коначно и ја да схватим како корона носи са собом и некакав ризик... До сада сам сматрао да је највећи ризик од короне вакцина, коју ће пробати да нам набоду, кад ето, испаде да и боца са кисеоником може да направи проблеме! Дошла нека тешка времена...
  • Drndara

    22.11.2020 20:02
    Neko ušao s cigaretom...
  • Dejan

    22.11.2020 19:01
    Cccc
    Neko je kandakt malo pritero sa punjenjem, boca punjena na hladno,uneli je u toplo i bum,posto sigurnosni ventil nije proradio ili ga uopste nije bilo ! Dalje je cista fizika odradila posao ! Boca ima broj, zna se ko je i kad punio,samo treba ici u rikvec po sledu potpisa !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.