U beogradskoj Areni smeštene čitave porodice sa obostranim upalama pluća

Epidemiološka situacija u Srbiji je veoma ozbiljna, upozorio je medicinski koordinator privremene bolnice u beogradskoj Areni Predrag Bogdanović.
Sutra će biti mesec dana od kada je beogradska Arena ponovo postala kovid bolnica. Medicinski koordinator privremene bolnice u Areni Predrag Bogdanović je rekao za RTS da je za 29 dana tu prošlo ukupno 1.023 pacijenata i da niko nije očekivao takvu situaciju.
 
Bogdanović je rekao da su imali besanu noć jer je bilo 80 prijema u bolnicu. Trenutno je u Areni 485 pacijenata.
 
"Za ovih skoro mesec dana otpušteno je ukupno 540 pacijenata, 438 na dalje kučno lečenje, a 102 pacijenata su prebačena u bolnice višeg ranga. Većina pacijenata prima kiseoničku terapiju, a ima još samo dvadesetak slobodnih mesta", naveo je za RTS Bogdanović. 
 
Bogdanović ističe da ima od 30 do 50 otpusta dnevno i da se trude da svakog pacijenta kog stabilizuju pošalju kući, jer je veliki pritisak na bolnice.
 
U Areni ima 280 kiseoničkih mesta i sva su popunjena. Bogdanović ističe da se u Areni nalaze čitave porodice koje imaju obostrane upale pluća. Dodaje i da se stanje mnogih pacijenata pogorša u roku od sat vremena, a mesta u drugim bolnicama višeg ranga je sve manje.
 
Najmlađi pacijent u Areni ima 19 godina, najstariji 88.
 
Pozvao je građane da smanje kontakte i da se pridržavaju svih mera.
  • Ana

    23.11.2020 11:00
    Koncert
    Koncert je odrzan u KomBank dvorani koja je poput pozorisne sale. Karte su prodavane, kao i za pozorisne predstave, sa trecinom kapaciteta, tj jedan gledalac pa dva prazna mesta plus maske. Kao sto se i pozorisne predstave odrzavaju bez problema uz sprovodjenje svih epidemioloskih mera, ne vidim razliku da li izvodjac na bini peva, plese, glumi, recituje... Slike koje su se pojavile na mrezama su od prosle godine iz Sava Centra. Zaista vise ne vidim poentu polemisanja koncerta kada se odrzavaju i predstave. Na kraju, i u koncertnoj i u pozorisnoj dvorani je manje ljudi nego u BIG-u, Promenadi, bilo kom trznom centru u svakom momentu.
    Sto se Arene tice, mi koji zivimo prekoputa nje, znamo koliko puta u toku noci hitna pomoc dovozi ljude. Nadam se da ni ta Arena nece biti mala za dve nedelje kada stigne novi kontigent onih koji u koronu ne veruju.
  • DusanB

    23.11.2020 09:56
    -
    Draga , hajde se prvo raspitaj gde je ta dvorana , pa onda komentarisi .
  • Hello

    23.11.2020 09:54
    @Draga
    Održao ga je u Kombank drvorani (Dom sindikata), Arena je trenutno Štark Arena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija