U kovid bolnicama 5.900 obolelih, prvi pacijenti iz Beograda stigli u Nišku Banju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Nišu da je u kovid bolnicama u Srbiji hospitalizovano oko 5.900 obolelih od virusa Kovid-19, što je najviše od izbijanja epidemije.
U kovid bolnicama 5.900 obolelih, prvi pacijenti iz Beograda stigli u Nišku Banju
Foto: Marija Erdelji
"Najvažnije je da imamo još dovoljno mesta da zbrinemo sve one kojima je potrebna hospitalizacija. Neki od njih sada se zaista šalju iz Beograda u bolnice u drugim gradovima i opštinama", izjavila je Brnabić nakon otvaranja višenamenske laboratorijske lamele pri Elektronskom fakultetu.
 
Brnabić je rekla da nije problem da se obezbedi dovoljan broj kreveta, već dovoljno zdravstvenih radnika.
 
"Mi ćemo uskoro, početkom decembra, otvoriti potpuno novu kovid bolnicu u Beogradu, ali važno je da znamo da nemamo dovoljno zdravstvenih radnika za sve to. Možete da otvorite sve bolnice i ubacite sve sportske hale u kovid mehanizam, ali nemate ljude koji će vas lečiti", istakla je Brnabić.
 
Ona je apelovala na građane da se pridržavaju svih mera i ne pokušavaju da se igraju "mačke i miša". Te mere su, dodala je, i obaveza i preporuka, ali je važno da svako od nas bude individualno odgovoran.
 
"Potrebno je da svako pokuša da se kreće što manje, da svede sve kontakte na minimum dok ne prodje ovaj talas, dok ne dodje vakcina za koju se zaista nadam da ćemo uspeti da je imamo u decembru i dok situacija ne krene da se smiruje", izjavila je Brnabić.
 
Prvi pacijenti iz Beograda oboleli od korone stigli u Nišku Banju
 
Prvi pacijenti oboleli od korona virusa iz Beograda su stigli u stacionar "Radon", izjavila je direktorka Instituta "Niška Banja" Marina Deljanin Ilić.
 
Kako prenose Južne vesti, ona je rekla da su prvi pacijenti stigli noćas i jutros i do sada je došlo 19 obolelih od korona virusa.
 
Prema ranijim informacijama, u "Radonu" ima 200 mesta za lečenje pacijenata obolelih od kovida.
  • Jovanka

    29.11.2020 15:52
    Pitanje
    Zasto niko ne odgovara ni na jedan broj telefona.Po ponasanju gospode na prijemu od sinoc,imam utisak da sam majku ostavila na milost gospode,naravno ni jednu informaciju ne mogu dobiti o njenom stanju.
  • Čovek bez imena

    24.11.2020 21:31
    Aj u 100e da ce u mesec dana po stizanju vakcine Covid-19 nestati bez ijednog vakcinisanog coveka. Kao i pticji i svinjski grip...
  • Milan

    24.11.2020 21:07
    "Možete da otvorite sve bolnice i ubacite sve sportske hale u kovid mehanizam, ali nemate ljude koji će vas lečiti" pa naravno kada ste obrazovane ljude oterali iz zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.