Advokat Prelević: Zagorka Dolovac je sramota za svoju profesiju

Posao republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac jeste da sprovede kontrolu nad inspektorima za zaštitu životne sredine, a to što ne radi svoj posao je čisto krivično delo, ocenio je u izjavi FoNetu advokat Božo Prelević.
"Moguće je da se ona sakrila zato što je sramota od sebe. Ona je bruka profesije. Ne postoji prikladna titula koju bih joj dao za ovoliko ćutanje. Sram je bilo!", poručio je Prelević.
 
On tvrdi da je upravo Dolovac "apsolutni krivac" za situaciju u kojoj njeno tužilaštvo ne procesuira sve inspektore i, kako kaže, "ne nabije ih u zatvor".
 
"Kada bi ih ona nabila u zatvor", Prelević je uveren da "nikome više ne bi palo na pamet da se pravi blesav, u gradu u kojem se svi guše".
 
"Za šta nju građani plaćaju? Je li njen zadatak da utvrdi ko ne kontroliše inspektore koji dozvoljavaju da se podavimo? Jeste. Jesi uradila svoj zadatak? Jesi uzela platu?", upitao je Prelević.
 
"I nije ona jedina kriva. Ja bih voleo da vidim druge tužioce koji su to pokrenuli, a ona im zabranila. Da vidimo koliko takvih ima", rekao je Prelević.
 
On smatra apsurdnim da se u Beogradu ne vidi pola grada, a da inspektori ne vide zagađenje, što je, kako je ukazao, najverotvatnije zbog toga što ih je izabrala i potkupila "ona ista stranka koja drži stovarišta uglja, ugljenokope i EPS".
 
Prelević još napominje da se i deca Aleksandra Vučića "dave u Beogradu" i konstatuje da je nemoguće da je njemu više stalo do novca, nego do zdravlja.
 
"Podavićemo se ovde", predvideo je on i objasnio da je "potpuno svejedno da li vas podavi mafija koja vam truje vazduh, vodu, ili vam prodaje drogu".
 
"Epilog toga je da vi i vaša deca nećete živeti u ovoj zemlji, jer je tako odlučio neko kome fali puno para. Sve mu je nedovoljno", zaključio je Prelević.
  • Stanoje

    25.11.2020 20:45
    @ljilja

    Problem je što u Srbiji nepostoji odgovornost. Tvrdim da ona nebi ni dana bila na toj funkciji u nekoj od zapadnoevropskih država. Tamo imaš obavezu da radiš svoj posao i snosiš odgovornost za svoj rad i nerad.
  • ljilja

    25.11.2020 18:03
    Mene interesuje : Da li Zagorka Dolovac , moze da odgovara za necinjenje? Ona ima zakonsku obavezu da pokrece mehanizme za istrazivanje i procesuiranje sumnjivih stvari. To nije licni osecaj moralnosti , vec OBAVEZA.Volela bih da mi neko strucan za tu oblast odgovori.
  • Kać

    25.11.2020 17:19
    Dodola.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija