Tiodorović: Zaravnjenje krive oko 3. ili 4. decembra

Ako svi zajedno budemo sprovodili mere zaštite do 3. ili 4. decembra moći ćemo da stvorimo situaciju da se kriva zaravni, izjavio je član Kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović.
On je za TV Prva rekao da se povoljniji rezultati ne mogu očekivati pre, jer je potrebno najmanje 10 do 12 dana primene mera da se vide njihovi rezultati.
 
Procenio je da nam sledi teška situacija do kraja ove sedmice, tokom vikenda i sledeće nedelje, ali da bi uz odgovorno ponašanje mogli imati lagano spuštanje krive u decembru, u početku meseca manje a posle više, sa povremenim pikovima niskog intenziteta a da bi mnogo mirniju situaciju mogli imati i za Novu godinu.
 
On je ukazao da su medicinski članovi Kriznog štaba još u septembru ukazivali da bi situacija mogla postati teška i da je u oktobru trebalo preduzimati mere.
 
"Bilo je pitanje hoćemo li ili nećemo ostaviti splavove, noćne klubove, sa svim onim strašnim snimcima koje smo gledali da rade. Neki su zamenili ekonomiju sa onim što ne predstavlja ekonomiju", rekao je on.
 
Dodao je da važno da svi rade ali da je trebalo poštovati prioritete a to je proizvodnja.
 
Istakao je da nam je ovoga trenutka najveći prioritet zdravlje, jer samo zdravi ljudi mogu da rade i proizvode.
 
"Sada imamo sve posledice onoga što se nije sprovodilo i shvatalo ozbiljno, jer mnogi nisu razumeli o čemu se radi i sada se njihovo ponašanje odrazilo na sve", rekao je Tiodorović.
 
On je ocenio da nema opravdanja da se sada uvodi policijski čas i vanredno stanje, nego da se samo sprovode mere.
  • sinus

    26.11.2020 18:17
    A tangenta?
  • Stefan

    26.11.2020 16:38
    Da li je moguće da ovi samo pričaju o zaravnjavanju neke krive? Kakva crna kriva više??? Batalite da čekate da se nešto reši samo od sebe.
  • ozvalavljen

    26.11.2020 16:29
    Mouth saliva
    Bice onako kako Najdrazi kaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija