U kovid bolnicama u Novom Sadu rekordan broj - 470 pacijenata na lečenju

U kovid bolnicama u Novom Sadu danas se leči rekordan broj - 470 pacijenata obolelih od Covid19, što je za 12 više nego u sredu.
U kovid bolnicama u Novom Sadu rekordan broj - 470 pacijenata na lečenju
Foto: Pixabay
U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 346 pаciјenata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа korona, 11 više nego juče. Od toga je na respiratoru 23 pacijenta.
 
U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 26 pacijenata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd korone, što je za dvoje manje nego juče. Na Institutu za plućne bolesti se danas nalazi 98 pacijenata.
 
KCV je naveo i da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su оbоlеli оd virusа korona, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.
 
"U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja od COVID-19 virusne infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih  mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru", navode u KCV.
 
U Vojvodini je u prethodna 24 časa registrovano još 1.755 obolelih od virusa korona, a Institut za javno zdravlje Vojvodine epidemiološku situaciju u pokrajini i dalje ocenjuje kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 20.176. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 7.470, potom slede Pančevo i Zrenjanin sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
  • Coolg

    27.11.2020 02:17
    Uvek je bilo nekako
    Na zalost nema tu ni trunke histerije. Sve je upravo tako kako sam napisao.
    Samo treba malo realno da razmislis pa da priznas sebi da sa 200 - 300 novo obolelih dnevno ovakav Novi Sad ne moze da se izbori,.
    Nisu vise u pitanju ni respiratori ni maske za oxigenizaciju nego nedostatak medecinskog osoblja... Ukratko zdravstvo je u kolapsu.
    Nego voleo bih da cujem od tebe na kojim cinjenicama gradis svoj optimizam ???
  • @Coolg

    26.11.2020 21:17
    Ama sta nece? Sta ce da se desi? Bice zbrisano covecanstvo, sta? U kojem ste filmu ljudi? Jel ima neko od vas starijih u familiji da vam ispricaju sta su svetske nesrece, pa i na ovim prostorima, ili bar nekog ko ima opstu kulturu i ucio je istoriju. Sta ce bre da se desi? Dokle histerije?
  • Da li se zna

    26.11.2020 20:50
    Koliko uopste ima iskusnih anesteziologa koji znaju leciti teze pacijente? Dzaba sve ako nema iskusnih lekara koji znaju svoj posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.