Vučić: Vojnici sledeće godine mogu da očekuju dodatno uvećanje plata

U Vojsci Srbije postoji odliv ljudi zbog većih plata u privredi i drugim oblastima i država će gledati kako da im vanredno poveća primanja, kako bi se obezbedio njihov ostanak, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić: Vojnici sledeće godine mogu da očekuju dodatno uvećanje plata
Foto: 021.rs
"Borićemo se za dalje snaženje vojske i jačanje ljudskog faktora i verujem da ćemo dodatnim ulaganjima osnažiti našu vojsku", rekao je Vučić posle prikaza 11 modernizovanih tenkova T'72 MS, koje je donirala Rusija.
 
On je najavio da vojnici, pored povećanja plata od pet odsto za sve u javnom sektoru, sledeće godine mogu da očekuju i dodatno uvećanje primanja.
 
Takođe je najavio nastavak rešavanja stambenog pitanja za pripadnike službi bezbednost, po još boljim uslovima od dosadašnjih.
 
Vučić je zahvalio Rusiji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu što su donacijom tenkova i 10 modernizovanih izviđačkih vozila BRDM2 pomogli Srbiji, dodavši da očekuje još sličnih poklona, kako bi se osnažili Vojska Srbije i vojna neutralnost zemlje.
 
Kako je naveo, to je potrebno kako bi Vojska bila snažan preventivni faktor za sve koji bi pomislili da ugroze nezavisnost i suverenitet Srbije.
 
Dodao je da su "pripadnici Vojske Srbije zadovoljni ruskim tenkovima, jer imaju snažniju balističku zaštitu, bolji sistem upravljanja i navigaciju".
  • Smrdijestina

    28.11.2020 23:01
    Kakva sprdacina sa vojnickim polozajem i drzavom u celini!
  • Opa djidji

    28.11.2020 22:42
    Oooo
    Posao vojnika nije ni malo lak, vec tezak i odgovoran!!! Zato uvek treba ulagati u vojsku!!!
  • Samo jedno

    28.11.2020 19:30
    Malo pitanjce
    A cemu ovaj... sluzi vojska? Mislim, kad je bilo ratno stanje, ratovali su dobrovoljci i mobilisali su dede... Mislim sta jedan vojnik radi svaki radni dan, pa da je neophodno povecanje plate??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.