Srbija uzvratila - i ambasador Crne Gore Tarzan Milošević proglašen personom non grata

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da je, povodom proglašenja ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića personom non grata, postupilo na recipročan način.
"Povodom proglašenja ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića personom non grata, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije postupilo je na recipročan način, pa je ambasador Tarzan Milošević proglašen takođe personom non grata", saopšteno je.
 
Prethodno je Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore proglasilo ambasadora Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića, za personu non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru.
 
"Nakon dužeg i kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao "oslobođenjem" i "slobodnom voljom" crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo", navodi se u saopštenju ministarstva, prenela je RTCG.
  • brus

    29.11.2020 10:44
    vilis
    Dokle će Crnogorci da predstavljaju Srbiju?
  • Ranko

    29.11.2020 08:11
    Daj da mobilizujemo ratnu mornaricu i okupiramo crnogorske luke na jadranu da Crnogorcima nestane Neskafe. Ništa manje od toga.
  • ST

    29.11.2020 08:00
    A taman smo zaboravili Vuciceve i Milove igrarije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.